ΜΑΘΗΜΑ 8

Γιατί Ντυνόμαστε Καλά για τις Συναθροίσεις Μας;

Γιατί Ντυνόμαστε Καλά για τις Συναθροίσεις Μας;

Ισλανδία

Μεξικό

Γουινέα-Μπισάου

Φιλιππίνες

Έχετε παρατηρήσει στις φωτογραφίες αυτού του βιβλιαρίου πόσο καλοντυμένοι είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στις συναθροίσεις τους; Γιατί προσέχουμε τόσο πολύ το ντύσιμο και την εμφάνισή μας;

Για να δείχνουμε σεβασμό για τον Θεό μας. Είναι αλήθεια ότι ο Θεός βλέπει πέρα από την εξωτερική μας εμφάνιση. (1 Σαμουήλ 16:7) Εντούτοις, όταν συγκεντρωνόμαστε για να του αποδώσουμε λατρεία, επιθυμούμε με όλη μας την καρδιά να δείχνουμε σεβασμό τόσο για εκείνον όσο και για τους ομοπίστους μας. Αν έπρεπε να σταθούμε ενώπιον ενός δικαστή στο δικαστήριο, πιθανότατα θα προσέχαμε την εμφάνισή μας από σεβασμό για τη θέση του. Παρόμοια, η εμφάνισή μας στις συναθροίσεις φανερώνει την εκτίμηση που έχουμε για τον “Κριτή όλης της γης”, τον Ιεχωβά Θεό, και για το χώρο όπου του αποδίδουμε λατρεία.​—Γένεση 18:25.

Για να αντανακλούμε τις αξίες με τις οποίες ζούμε. Η Γραφή προτρέπει τους Χριστιανούς να ντύνονται «με σεμνότητα και σωφροσύνη». (1 Τιμόθεο 2:9, 10) Το να ντυνόμαστε «με σεμνότητα» σημαίνει να αποφεύγουμε τα ρούχα που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή πάνω μας επειδή είναι επιδεικτικά, προκλητικά ή αποκαλυπτικά. Επίσης, η «σωφροσύνη» μάς βοηθάει να επιλέγουμε κομψά ρούχα που δεν είναι ατημέλητα ή ακραία. Αυτές οι αρχές βέβαια δεν παύουν να αφήνουν περιθώριο για μεγάλη ποικιλία προσωπικών επιλογών. Χωρίς εμείς να λέμε ούτε λέξη, η ελκυστική και καλόγουστη εμφάνισή μας μπορεί “να στολίζει τη διδασκαλία του Σωτήρα μας” και “να δοξάζει τον Θεό”. (Τίτο 2:10· 1 Πέτρου 2:12) Φορώντας λοιπόν καλά ρούχα στις συναθροίσεις, επηρεάζουμε και την άποψη των άλλων για τη λατρεία του Ιεχωβά.

Μη διστάζετε εξαιτίας των ρούχων σας να έρθετε στην Αίθουσα Βασιλείας. Τα ρούχα μας δεν χρειάζεται να είναι ούτε ακριβά ούτε φανταχτερά για να είναι αξιοπρεπή, καθαρά και περιποιημένα.

  • Πόση σημασία έχει το ντύσιμό μας όταν αποδίδουμε λατρεία στον Θεό;

  • Ποιες αρχές καθοδηγούν τις επιλογές μας στο ντύσιμο και στην εμφάνιση;