ΜΑΘΗΜΑ 24

Πώς Χρηματοδοτείται το Παγκόσμιο Έργο Μας;

Πώς Χρηματοδοτείται το Παγκόσμιο Έργο Μας;

Νεπάλ

Τόγκο

Βρετανία

Η οργάνωσή μας εκδίδει και διανέμει δωρεάν εκατοντάδες εκατομμύρια Γραφές και άλλα έντυπα κάθε χρόνο. Κατασκευάζουμε και συντηρούμε Αίθουσες Βασιλείας και γραφεία τμήματος. Υποστηρίζουμε χιλιάδες Μπεθελίτες και ιεραποστόλους, ενώ παρέχουμε βοήθεια σε περιπτώσεις καταστροφών. Ίσως λοιπόν αναρωτιέστε: “Πώς χρηματοδοτούνται όλα αυτά;”

Δεν απαιτούμε δέκατα ή εισφορές ούτε βγάζουμε δίσκο. Παρότι οι δαπάνες για την υποστήριξη του ευαγγελιστικού μας έργου είναι μεγάλες, δεν ζητάμε χρήματα. Πριν από έναν και πλέον αιώνα, το δεύτερο τεύχος του περιοδικού Η Σκοπιά δήλωσε ότι πιστεύουμε πως έχουμε τον Ιεχωβά ως υποστηρικτή μας και πως “ποτέ δεν θα παρακαλέσουμε ούτε θα ζητήσουμε υποστήριξη από ανθρώπους”​—και δεν το έχουμε κάνει ποτέ!​—Ματθαίος 10:8.

Οι δραστηριότητές μας υποστηρίζονται από προαιρετικές συνεισφορές. Πολλοί άνθρωποι εκτιμούν το Βιβλικό εκπαιδευτικό έργο μας και συνεισφέρουν για αυτό. Οι ίδιοι οι Μάρτυρες προσφέρουν μετά χαράς από το χρόνο, τις δυνάμεις, τα χρήματα και άλλους πόρους τους για την επιτέλεση του θελήματος του Θεού σε όλη τη γη. (1 Χρονικών 29:9) Στην Αίθουσα Βασιλείας και στις συνελεύσεις μας, υπάρχουν κουτιά συνεισφορών για όσους επιθυμούν να προσφέρουν. Συνεισφορές μπορούν να γίνουν και μέσω του ιστότοπού μας jw.org. Ως επί το πλείστον, τα χρήματα που συγκεντρώνονται προέρχονται από άτομα που διαθέτουν περιορισμένους πόρους, σαν εκείνη την άπορη χήρα για την οποία μίλησε τόσο επαινετικά ο Ιησούς, που έριξε δύο μικρά νομίσματα στο χρηματοφυλάκιο του ναού. (Λουκάς 21:1-4) Επομένως, ο καθένας μπορεί να βάζει τακτικά «κάτι στην άκρη» για να δίνει «ακριβώς όπως έχει αποφασίσει στην καρδιά του».​—1 Κορινθίους 16:2· 2 Κορινθίους 9:7.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Ιεχωβά θα συνεχίσει να υποκινεί τις καρδιές εκείνων που θέλουν να “τον τιμούν με τα πολύτιμα πράγματά τους” υποστηρίζοντας το έργο της Βασιλείας ώστε να επιτελεστεί το θέλημά του.​—Παροιμίες 3:9.

  • Πώς διαφέρει η οργάνωσή μας από άλλες θρησκείες;

  • Πώς χρησιμοποιούνται οι προαιρετικές συνεισφορές;