ΜΑΘΗΜΑ 1

Τι Άνθρωποι Είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Τι Άνθρωποι Είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Δανία

Ταϊβάν

Βενεζουέλα

Ινδία

Πόσους Μάρτυρες του Ιεχωβά γνωρίζετε; Μερικοί από εμάς ίσως είμαστε γείτονές σας, συνεργάτες σας ή συμμαθητές σας. Ή ίσως έχουμε συζητήσει μαζί σας για την Αγία Γραφή. Ποιοι είμαστε στ’ αλήθεια, και γιατί μιλάμε δημόσια για τα πιστεύω μας;

Είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Ποικίλλουμε όσον αφορά το υπόβαθρο και το κοινωνικό περιβάλλον από το οποίο προερχόμαστε. Κάποιοι από εμάς στο παρελθόν είχαν άλλη θρησκεία, ενώ άλλοι δεν πίστευαν καν στον Θεό. Όλοι όμως, προτού γίνουμε Μάρτυρες, αφιερώσαμε χρόνο για να εξετάσουμε προσεκτικά τις διδασκαλίες της Γραφής. (Πράξεις 17:11) Συμφωνούσαμε με όσα μαθαίναμε, και μετά κάναμε την προσωπική επιλογή να λατρεύουμε τον Ιεχωβά Θεό.

Ωφελούμαστε από τη μελέτη της Γραφής. Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και εμείς έχουμε προβλήματα και αδυναμίες. Αλλά προσπαθώντας να εφαρμόζουμε τις αρχές της Γραφής στην καθημερινή μας ζωή, έχουμε δει την ποιότητα της ζωής μας να βελτιώνεται αισθητά. (Ψαλμός 128:1, 2) Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους μεταδίδουμε στους άλλους τα καλά πράγματα που έχουμε μάθει από τη Γραφή.

Ζούμε σύμφωνα με θεϊκές αξίες. Αυτές οι αξίες, όπως παρουσιάζονται στη Γραφή, μας βοηθούν να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, να δείχνουμε σεβασμό στους άλλους, καθώς και να εκδηλώνουμε ιδιότητες όπως η εντιμότητα και η καλοσύνη. Ακόμα, μας βοηθούν να γινόμαστε υγιή και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας ενώ προάγουν επίσης την οικογενειακή ενότητα και την ηθική. Καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι «ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης», ανήκουμε σε μια πνευματική αδελφότητα που είναι αληθινά διεθνής και δεν την αγγίζουν φυλετικοί και πολιτικοί φραγμοί. Παρότι είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι, όλοι μαζί συνθέτουμε έναν μοναδικό λαό.​—Πράξεις 4:13· 10:34, 35.

  • Ποια κοινά έχουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά με τους άλλους ανθρώπους;

  • Ποιες αξίες έχουν υιοθετήσει οι Μάρτυρες χάρη στη μελέτη της Γραφής;