ΜΑΘΗΜΑ 9

Ποιος Είναι ο Καλύτερος Τρόπος Προετοιμασίας για τις Συναθροίσεις;

Ποιος Είναι ο Καλύτερος Τρόπος Προετοιμασίας για τις Συναθροίσεις;

Καμπότζη

Ουκρανία

Αν μελετάτε τη Γραφή με κάποιον Μάρτυρα του Ιεχωβά, πιθανώς προσπαθείτε να εξοικειωθείτε με την ύλη πριν από κάθε μελέτη. Είναι καλό να κάνετε το ίδιο και προτού παρακολουθήσετε μια συνάθροιση ώστε να ωφελείστε όσο γίνεται περισσότερο. Τα καλύτερα αποτελέσματα προκύπτουν όταν βάλουμε ένα καλό πρόγραμμα και το ακολουθούμε.

Αποφασίστε πότε και πού θα μελετάτε. Πότε συγκεντρώνεστε καλύτερα; Νωρίς το πρωί πριν τη δουλειά ή αργά το βράδυ, όταν τα παιδιά έχουν πάει για ύπνο; Ακόμα και αν δεν μπορείτε να μελετήσετε πολλή ώρα, αποφασίστε πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέσετε και μην αφήσετε τίποτα να σας εμποδίσει. Βρείτε μια ήσυχη γωνιά και κλείστε το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το κινητό σας ώστε τίποτα να μη σας αποσπά την προσοχή. Η προσευχή πριν από τη μελέτη θα σας βοηθήσει να διώξετε τις έγνοιες της ημέρας ώστε να συγκεντρωθείτε στο Λόγο του Θεού.​—Φιλιππησίους 4:6, 7.

Αναλύστε την ύλη και προετοιμαστείτε για να συμμετάσχετε. Στην αρχή προσπαθήστε να πάρετε μια γενική ιδέα του θέματος. Σκεφτείτε τον τίτλο του άρθρου ή του κεφαλαίου, αναλογιστείτε πώς σχετίζεται κάθε υπότιτλος με το συγκεκριμένο θέμα και εξετάστε τις εικόνες καθώς και τις ερωτήσεις ανασκόπησης που αναδεικνύουν τα κύρια σημεία. Έπειτα διαβάστε κάθε παράγραφο και αναζητήστε την απάντηση στην τυπωμένη ερώτηση. Βρείτε και διαβάστε τα Γραφικά εδάφια που αναφέρονται και σκεφτείτε πώς υποστηρίζουν την ύλη. (Πράξεις 17:11) Όταν τελικά βρείτε την απάντηση, υπογραμμίστε ή χρωματίστε μερικές βασικές λέξεις ή φράσεις της παραγράφου οι οποίες θα σας βοηθήσουν να τη θυμηθείτε. Έπειτα, στη συνάθροιση, μπορείτε αν θέλετε να σηκώσετε το χέρι σας και να κάνετε ένα σύντομο σχόλιο με δικά σας λόγια.

Εξετάζοντας τα διάφορα θέματα που αναλύονται κάθε εβδομάδα στις συναθροίσεις, θα προσθέτετε νέες σκέψεις στο «θησαυροφυλάκιο» της Γραφικής σας γνώσης.​—Ματθαίος 13:51, 52.

  • Ποιο πρόγραμμα θα μπορούσατε να βάλετε για να προετοιμάζεστε για τις συναθροίσεις;

  • Πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε προκειμένου να δώσετε μια απάντηση στη συνάθροιση;