ΜΑΘΗΜΑ 6

Πώς Ωφελεί η Συναναστροφή με τους Συγχριστιανούς Μας;

Πώς Ωφελεί η Συναναστροφή με τους Συγχριστιανούς Μας;

Μαδαγασκάρη

Νορβηγία

Λίβανος

Ιταλία

Ακόμα και αν πρέπει να διασχίσουμε πυκνές ζούγκλες ή να αψηφήσουμε τον άσχημο καιρό, παρακολουθούμε τακτικά τις Χριστιανικές μας συναθροίσεις. Παρά τις δυσκολίες της ζωής ή μια κουραστική μέρα στη δουλειά, γιατί κάνουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τόσες προσπάθειες για να συναναστρέφονται με τους ομοπίστους τους;

Είναι για το καλό μας. “Να σκέφτεστε ο ένας τον άλλον”, έγραψε ο Παύλος, αναφερόμενος σε εκείνους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε στην εκκλησία. (Εβραίους 10:24) Η έκφραση που χρησιμοποιείται στο πρωτότυπο κείμενο σημαίνει «συλλογίζομαι προσεκτικά», άρα υποδηλώνει ότι πρέπει να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον. Επομένως, τα λόγια του αποστόλου μάς προτρέπουν να νοιαζόμαστε για τους άλλους. Καθώς γνωριζόμαστε με άλλες Χριστιανικές οικογένειες, διαπιστώνουμε ότι μερικές κατάφεραν να ξεπεράσουν προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας και ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε και εμείς.

Χτίζει δυνατές φιλίες. Στις συναθροίσεις μας ανταμώνουμε, όχι απλούς γνωστούς, αλλά στενούς μας φίλους. Άλλες φορές πάλι βρισκόμαστε μαζί για ωφέλιμη αναψυχή. Πώς μας ωφελεί αυτή η συναναστροφή; Μαθαίνουμε να εκτιμούμε περισσότερο ο ένας τον άλλον, και αυτό ενισχύει τους δεσμούς αγάπης μεταξύ μας. Κατά συνέπεια, όταν οι αδελφοί μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, τους βοηθούμε πρόθυμα επειδή έχουν ήδη εδραιωθεί γερές φιλίες μεταξύ μας. (Παροιμίες 17:17) Συναναστρεφόμενοι με όλα τα μέλη της εκκλησίας μας, “δείχνουμε την ίδια φροντίδα ο ένας για τον άλλον”.​—1 Κορινθίους 12:25, 26.

Σας παροτρύνουμε να διαλέξετε για φίλους σας άτομα που κάνουν το θέλημα του Θεού. Θα βρείτε τέτοιους φίλους στους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Σας παρακαλούμε να μην αφήσετε τίποτα να σας εμποδίσει να συναναστραφείτε μαζί μας.

  • Γιατί μας ωφελεί η συναναστροφή στις συναθροίσεις;

  • Πότε θα θέλατε να γνωρίσετε από κοντά την εκκλησία μας;