ΜΑΘΗΜΑ 11

Γιατί Παρακολουθούμε Μεγάλες Συνελεύσεις;

Γιατί Παρακολουθούμε Μεγάλες Συνελεύσεις;

Μεξικό

Γερμανία

Μποτσουάνα

Νικαράγουα

Ιταλία

Γιατί φαίνονται τόσο χαρούμενοι αυτοί οι άνθρωποι; Επειδή παρακολουθούν μια συνέλευσή μας. Όπως οι υπηρέτες του Θεού στο παρελθόν, στους οποίους είχε δοθεί η εντολή να συγκεντρώνονται τρεις φορές το χρόνο, έτσι και εμείς χαιρόμαστε με την προοπτική να συναθροιστούμε σε μεγαλύτερες ομάδες. (Δευτερονόμιο 16:16) Κάθε χρόνο, έχουμε τρεις τέτοιες εκδηλώσεις: δύο μονοήμερες συνελεύσεις περιοχής και μια τριήμερη περιφερειακή συνέλευση. Πώς μας ωφελούν αυτές οι συγκεντρώσεις;

Ενισχύουν τη Χριστιανική μας αδελφότητα. Όπως οι Ισραηλίτες είχαν μεγάλη χαρά όταν αινούσαν τον Ιεχωβά «ανάμεσα στα συναθροισμένα πλήθη», έτσι και εμείς χαιρόμαστε να τον λατρεύουμε μαζί σε ειδικές εκδηλώσεις. (Ψαλμός 26:12· 111:1) Αυτές οι συνάξεις μάς δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συναναστραφούμε Μάρτυρες από άλλες εκκλησίες ή και από άλλες χώρες. Το μεσημέρι τρώμε κάτι μαζί στο χώρο της συνέλευσης, πράγμα που προσθέτει στην ευχάριστη ατμόσφαιρα αυτών των πνευματικών περιστάσεων. (Πράξεις 2:42) Εκεί βιώνουμε από πρώτο χέρι την αγάπη που ενώνει «ολόκληρη την αδελφότητα» στον κόσμο.​—1 Πέτρου 2:17.

Μας βοηθούν να κάνουμε πνευματική πρόοδο. Οι Ισραηλίτες ωφελούνταν επίσης επειδή “κατανοούσαν τα λόγια” των Γραφών καθώς τους τις ανέλυαν. (Νεεμίας 8:8, 12) Και εμείς εκτιμούμε τη Γραφική εκπαίδευση που παίρνουμε στις συνελεύσεις μας. Το πρόγραμμα βασίζεται πάντα σε ένα Γραφικό θέμα. Ενδιαφέρουσες ομιλίες, συμπόσια ομιλιών αλλά και αναπαραστάσεις μάς μαθαίνουν πώς να κάνουμε το θέλημα του Θεού στη ζωή μας. Παίρνουμε κουράγιο όταν ακούμε τις εμπειρίες κάποιων που καταφέρνουν να ζουν ως αληθινοί Χριστιανοί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Στις περιφερειακές συνελεύσεις, παρουσιάζονται δράματα τα οποία ζωντανεύουν τις Βιβλικές αφηγήσεις και μας διδάσκουν πρακτικά μαθήματα. Σε κάθε συνέλευση, γίνεται βάφτισμα για αυτούς που θέλουν να συμβολίσουν την αφιέρωσή τους στον Θεό.

  • Γιατί είναι οι συνελεύσεις χαρούμενες περιστάσεις;

  • Πώς μπορεί να σας ωφελήσει η παρακολούθηση μιας συνέλευσης;