ΜΑΘΗΜΑ 15

Γιατί Πρέπει να Συνεχίσετε;

Γιατί Πρέπει να Συνεχίσετε;

1. Πώς θα ωφεληθείτε αν συνεχίσετε τη Γραφική σας μελέτη;

Χωρίς αμφιβολία, αυτή η σύντομη εξέταση βασικών Γραφικών διδασκαλιών έχει ενισχύσει την αγάπη σας για τον Ιεχωβά, την οποία, όμως, πρέπει να καλλιεργείτε διαρκώς. (1 Πέτρου 2:2) Η ελπίδα σας για αιώνια ζωή εξαρτάται από το αν θα συνεχίσετε να πλησιάζετε τον Θεό μελετώντας τον Λόγο του.—Διαβάστε Ιωάννης 17:3· Ιούδα 21.

Καθώς αυξάνετε τη γνώση σας για τον Θεό, η πίστη σας θα δυναμώνει και θα σας βοηθάει να τον ευαρεστείτε. (Εβραίους 11:1, 6) Θα σας υποκινήσει να μετανοήσετε και να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο.—Διαβάστε Πράξεις 3:19.

2. Πώς θα ωφελήσει άλλους η γνώση σας για τον Θεό;

Μπορείτε να αποκτήσετε ιδιαίτερη σχέση με τον Ιεχωβά

Όπως είναι φυσικό, θα μεταδίδετε και σε άλλους όσα έχετε μάθει​—σε όλους μας αρέσει να λέμε καλά νέα. Καθώς συνεχίζετε τη μελέτη της Γραφής, θα μάθετε πώς να τη χρησιμοποιείτε ώστε να εξηγείτε την πίστη σας για τον Ιεχωβά και τα καλά νέα.—Διαβάστε Ρωμαίους 10:13-15.

Οι περισσότεροι μεταδίδουν τα καλά νέα πρώτα σε φίλους ή συγγενείς. Να είστε διακριτικοί. Αντί να τους λέτε ότι η θρησκεία τους είναι εσφαλμένη, να τους μιλάτε για τις υποσχέσεις του Θεού. Να θυμάστε, επίσης, ότι συνήθως οι άλλοι εντυπωσιάζονται περισσότερο από την καλή σας συμπεριφορά παρά από τα όσα λέτε.—Διαβάστε 2 Τιμόθεο 2:24, 25.

3. Τι είδους σχέση μπορείτε να απολαμβάνετε με τον Θεό;

Μελετώντας τον Λόγο του Θεού θα αναπτυχθείτε πνευματικά. Τελικά, είναι δυνατόν να αποκτήσετε πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον Ιεχωβά. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να ανήκετε σε εκείνον ως μέλος της οικογένειάς του.—Διαβάστε 2 Κορινθίους 6:18.

4. Πώς θα συνεχίσετε να προοδεύετε;

Θα προοδεύετε πνευματικά αν συνεχίσετε να μελετάτε τον Λόγο του Θεού. (Εβραίους 5:13, 14) Ζητήστε από κάποιον Μάρτυρα του Ιεχωβά να μελετήσει μαζί σας τη Γραφή με τη βοήθεια του βιβλίου Τι Διδάσκει Πράγματι η Αγία Γραφή; Όσο περισσότερα μαθαίνετε από τον Λόγο του Θεού τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι η ζωή σας.—Διαβάστε Ψαλμός 1:1-3· 73:27, 28.

Τα καλά νέα προέρχονται από τον Ιεχωβά, τον ευτυχισμένο Θεό. Μπορείτε να τον πλησιάζετε περισσότερο αν πλησιάζετε περισσότερο τον λαό του. (Εβραίους 10:24, 25) Προσπαθώντας συνεχώς να ευαρεστείτε τον Ιεχωβά, βάζετε ως στόχο σας την πραγματική ζωή​—την αιώνια ζωή. Το να πλησιάζετε τον Θεό είναι πράγματι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε.—Διαβάστε 1 Τιμόθεο 1:11· 6:19.