Γιατί Χρειαζόμαστε τη Βασιλεία του Θεού;

Γιατί Χρειαζόμαστε τη Βασιλεία του Θεού;

Στην αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, ο Δημιουργός μας, του οποίου το όνομα είναι Ιεχωβά, ήταν ο μόνος Κυβερνήτης. Ασκούσε την εξουσία του με στοργικό τρόπο. Έφτιαξε ένα υπέροχο μέρος, τον κήπο της Εδέμ, για να κατοικούν οι άνθρωποι. Τους προμήθευσε αφθονία τροφής. Επιπλέον, τους ανέθεσε εργασία γεμάτη νόημα. (Γένεση 1:28, 29· 2:8, 15) Οι άνθρωποι θα απολάμβαναν ειρήνη αν είχαν παραμείνει υπό τη στοργική διακυβέρνηση του Θεού.

Οι πρώτοι άνθρωποι απέρριψαν τον Θεό ως Κυβερνήτη τους

Η Αγία Γραφή αποκαλύπτει ότι ένας στασιαστής άγγελος, που αργότερα αποκλήθηκε Σατανάς ο Διάβολος, αμφισβήτησε το δικαίωμα του Θεού να κυβερνάει. Ο Σατανάς υπαινίχθηκε ότι οι άνθρωποι θα ήταν πιο ευτυχισμένοι χωρίς την κατεύθυνση και τη διακυβέρνηση του Θεού. Δυστυχώς, οι πρώτοι μας γονείς, ο Αδάμ και η Εύα, ακολούθησαν την πορεία του Σατανά και στασίασαν εναντίον του Θεού.​—Γένεση 3:1-6· Αποκάλυψη 12:9.

Επειδή απέρριψαν τον Θεό ως Κυβερνήτη τους, ο Αδάμ και η Εύα έχασαν την παραδεισιακή κατοικία τους και την ελπίδα να ζουν για πάντα με τέλεια υγεία. (Γένεση 3:17-19) Η απόφασή τους επηρέασε και τα παιδιά που απέκτησαν αργότερα. Η Γραφή λέει ότι, επειδή ο Αδάμ αμάρτησε, «μπήκε η αμαρτία στον κόσμο και μέσω της αμαρτίας ο θάνατος». (Ρωμαίους 5:12) Η αμαρτία οδήγησε σε άλλο ένα τραγικό αποτέλεσμα: «Άνθρωπος εξουσιάζει άνθρωπο προξενώντας του βλάβη». (Εκκλησιαστής 8:9) Με άλλα λόγια, όταν οι άνθρωποι αυτοκυβερνώνται, τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα.

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Νεβρώδ στασίασε εναντίον του Ιεχωβά

Ο πρώτος ανθρώπινος κυβερνήτης που αναφέρεται στην Αγία Γραφή ήταν ο Νεβρώδ, ο οποίος στασίασε εναντίον της διακυβέρνησης του Ιεχωβά. Από την εποχή του Νεβρώδ, ισχυροί άνθρωποι καταχρώνται την εξουσία τους. Πριν από 3.000 χρόνια περίπου, ο βασιλιάς Σολομών έγραψε: «Είδα τα δάκρυα των καταπιεσμένων, και δεν υπήρχε κανείς να τους παρηγορήσει. Οι καταπιεστές τους είχαν την εξουσία».​—Εκκλησιαστής 4:1.

Η κατάσταση δεν διαφέρει σήμερα. Το 2009, ένα έντυπο των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι η κακή διακυβέρνηση θεωρείται όλο και περισσότερο «μια από τις κύριες αιτίες κάθε κακού στις κοινωνίες μας».

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ!

Ο κόσμος χρειάζεται καλύτερους κυβερνήτες και καλύτερη διακυβέρνηση. Αυτό ακριβώς έχει υποσχεθεί ο Δημιουργός μας!

Ακόμα και οι καλύτερες ανθρώπινες κυβερνήσεις δεν έχουν καταφέρει να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα της ανθρωπότητας

Ο Θεός έχει εγκαθιδρύσει μια Βασιλεία, δηλαδή μια κυβέρνηση, η οποία θα αντικαταστήσει κάθε ανθρώπινη διακυβέρνηση και «μόνο αυτή θα παραμείνει για πάντα». (Δανιήλ 2:44) Αυτή είναι η Βασιλεία για την οποία προσεύχονται εκατομμύρια άνθρωποι. (Ματθαίος 6:9, 10) Αλλά ο Θεός δεν θα διοικεί ο ίδιος αυτή την κυβέρνηση. Έχει διορίσει Κυβερνήτη κάποιον που έζησε ως άνθρωπος. Ποιον έχει επιλέξει;