Πώς Μπορείτε να Ζήσετε σε έναν Νέο Κόσμο

Πώς Μπορείτε να Ζήσετε σε έναν Νέο Κόσμο

Τα προηγούμενα άρθρα έχουν δείξει ότι ο Θεός σε λίγο θα δώσει ένα τέλος σε αυτή την ασεβή ανθρώπινη κοινωνία με όλα της τα προβλήματα. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα συμβεί. Γιατί; Επειδή ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, υπόσχεται:

«Ο κόσμος παρέρχεται».​—1 ΙΩΑΝΝΗ 2:17.

Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν επιζώντες επειδή το παραπάνω εδάφιο υπόσχεται επίσης:

«Αυτός που κάνει το θέλημα του Θεού παραμένει για πάντα».

Επομένως, το κλειδί για την επιβίωσή μας είναι να κάνουμε το θέλημα του Θεού. Για να μάθουμε ποιο είναι το θέλημα του Θεού, πρέπει πρώτα να τον γνωρίσουμε.

“ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ” ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο Ιησούς είπε: «Αυτό σημαίνει αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα, τον μόνο αληθινό Θεό». (Ιωάννης 17:3) Για να επιβιώσουμε από το τέλος και να ζήσουμε για πάντα, χρειάζεται να “γνωρίζουμε” τον Θεό. Αυτό περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από το να αναγνωρίζουμε απλώς ότι ο Θεός υπάρχει ή να ξέρουμε κάποια πράγματα για αυτόν. Χρειάζεται να είμαστε φίλοι του. Για να κρατήσουμε οποιαδήποτε φιλία δυνατή, χρειάζεται να αφιερώνουμε χρόνο σε αυτήν. Το ίδιο ισχύει και για τη φιλία μας με τον Θεό. Προσέξτε κάποιες ζωτικές αλήθειες που μαθαίνουμε από τη Γραφή, οι οποίες μας βοηθούν να αποκτήσουμε φιλία με τον Θεό και να τη διατηρήσουμε.

ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Μπορείτε να επιβιώσετε από το τέλος του κόσμου αν προσεύχεστε στον Θεό για βοήθεια και κάνετε το θέλημά του

Για να ζήσουμε, τρώμε τακτικά. Αλλά ο Ιησούς είπε: «Ο άνθρωπος δεν πρέπει να ζει μόνο με ψωμί, αλλά με κάθε λόγο που βγαίνει από το στόμα του Ιεχωβά».​—Ματθαίος 4:4.

Σήμερα, βρίσκουμε τα λόγια του Ιεχωβά στις σελίδες της Γραφής. Καθώς μελετάτε αυτό το ιερό βιβλίο, θα μαθαίνετε ζωτικές αλήθειες για τη σχέση της ανθρωπότητας με τον Θεό στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να ακολουθείτε την καθοδηγία του Θεού αλλά σας είναι δύσκολο να σταματήσετε κάποια πράγματα που εκείνος λέει ότι είναι εσφαλμένα; Σε αυτή την περίπτωση, η γνωριμία σας με τον Θεό μπορεί να σας βοηθήσει με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Πάρτε για παράδειγμα μια γυναίκα που θα ονομάσουμε Σάκουρα, η οποία έκανε ανήθικη ζωή. Όταν άρχισε να μελετάει τη Γραφή, έμαθε ότι ο Θεός έχει δώσει την εντολή “να φεύγουμε από τη σεξουαλική ανηθικότητα”. (1 Κορινθίους 6:18) Η Σάκουρα προσευχήθηκε στον Θεό για δύναμη και κατάφερε να σταματήσει αυτόν τον εσφαλμένο τρόπο ζωής. Αλλά χρειάζεται ακόμα να αγωνίζεται ενάντια στους πειρασμούς. «Όταν έρχονται στο μυαλό μου ανήθικες σκέψεις», λέει, «μιλάω ανοιχτά στον Ιεχωβά με προσευχή, επειδή ξέρω ότι δεν μπορώ να το νικήσω αυτό μόνη μου. Η δύναμη της προσευχής με έχει φέρει πιο κοντά στον Ιεχωβά». Εκατομμύρια άτομα γνωρίζουν τον Θεό όπως κάνει η Σάκουρα. Εκείνος τους δίνει τη δύναμη που χρειάζονται για να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους και να ζουν με τρόπο που τον ευαρεστεί.​—Φιλιππησίους 4:13.

Όσο καλύτερα γνωρίζετε τον Θεό, τόσο περισσότερο θα “σας γνωρίζει ο Θεός” ως πολύτιμο φίλο του. (Γαλάτες 4:9· Ψαλμός 25:14) Τότε θα πληροίτε τις προϋποθέσεις για να επιζήσετε και να μπείτε στον νέο κόσμο του Θεού. Πώς θα είναι όμως αυτός ο νέος κόσμος; Το επόμενο άρθρο εξηγεί.

^ παρ. 15 Ιεχωβά είναι το όνομα του Θεού όπως αποκαλύπτεται στη Γραφή.