Ανταγωνιστές Βασιλιάδες στον Καιρό του Τέλους

Ανταγωνιστές Βασιλιάδες στον Καιρό του Τέλους

Οι προφητείες που αναφέρονται σε αυτό το διάγραμμα αφορούν γεγονότα που σε κάποιον βαθμό συμπίπτουν χρονικά. Αποδεικνύουν με πολλούς τρόπους ότι ζούμε στον «καιρό του τέλους».​—Δαν. 12:4.

  • Εδάφιο(α) Αποκ. 11:7· 12:13, 17· 13:1-8, 12

    Προφητεία «Το θηρίο» περιφέρεται στη γη για πολλούς αιώνες. Στον καιρό του τέλους, το έβδομο κεφάλι του τραυματίζεται. Αργότερα, αυτό το κεφάλι γιατρεύεται και «όλη η γη» ακολουθεί το θηρίο. Ο Σατανάς χρησιμοποιεί αυτό το θηρίο για να «διεξαγάγει πόλεμο με τους υπόλοιπους».

    Εκπλήρωση Μετά τον Κατακλυσμό, εμφανίζονται ανθρώπινες κυβερνήσεις που εναντιώνονται στον Ιεχωβά. Πολλούς αιώνες αργότερα, στη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, η Βρετανική Αυτοκρατορία αποδυναμώνεται σημαντικά. Ανακάμπτει όταν συμμαχεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ιδιαίτερα στον καιρό του τέλους, ο Σατανάς χρησιμοποιεί ολόκληρο το πολιτικό του σύστημα για να διώκει τον λαό του Θεού.

  • Εδάφιο(α) Δαν. 11:25-45

    Προφητεία Ανταγωνισμός μεταξύ του βασιλιά του βορρά και του βασιλιά του νότου στον καιρό του τέλους.

    Εκπλήρωση Η Γερμανία και η Αγγλοαμερικανική Δύναμη ανταγωνίζονται. Το 1945, η Σοβιετική Ένωση με τους συμμάχους της γίνεται ο βασιλιάς του βορρά. Το 1991, η Σοβιετική Ένωση καταρρέει, και αργότερα η Ρωσία με τους συμμάχους της αναλαμβάνει τον ρόλο του βασιλιά του βορρά.

  • Εδάφιο(α) Ησ. 61:1· Μαλ. 3:1· Λουκ. 4:18

    Προφητεία Ο Ιεχωβά στέλνει τον «αγγελιοφόρο» του να «καθαρίσει την οδό» πριν από την εγκαθίδρυση της Μεσσιανικής Βασιλείας. Αυτή η ομάδα αρχίζει να “διακηρύττει καλά νέα στους πράους”.

    Εκπλήρωση Από τη δεκαετία του 1870 και μετά, ο Κ. Τ. Ρώσσελ και οι συνεργάτες του εργάζονται με ζήλο για να εξηγήσουν τις Βιβλικές αλήθειες. Τη δεκαετία του 1880, αρχίζουν να τονίζουν ότι οι υπηρέτες του Θεού χρειάζεται να κηρύττουν. Δημοσιεύουν άρθρα όπως το «Ζητούνται 1.000 Κήρυκες» και το «Έχουν Χριστεί για να Κηρύττουν».

  • Εδάφιο(α) Ματθ. 13:24-30, 36-43

    Προφητεία Κάποιος εχθρός σπέρνει ζιζάνια σε έναν αγρό με σιτάρι. Τα ζιζάνια αφήνονται να μεγαλώσουν και να κρύψουν το σιτάρι μέχρι τον καιρό του θερισμού· τότε τα ζιζάνια διαχωρίζονται από το σιτάρι.

    Εκπλήρωση Από τα τέλη του 19ου αιώνα, οι αληθινοί Χριστιανοί αρχίζουν να ξεχωρίζουν από τους ψεύτικους. Στον καιρό του τέλους, οι αληθινοί Χριστιανοί συγκεντρώνονται και διαχωρίζονται από τους ψεύτικους.

  • Εδάφιο(α) Δαν. 2:31-33, 41-43

    Προφητεία Τα πόδια από σίδερο και πηλό ανήκουν σε μια εικόνα φτιαγμένη από διάφορα μέταλλα.

    Εκπλήρωση Ο πηλός αντιπροσωπεύει τα ριζοσπαστικά και λαϊκά στοιχεία μέσα στη σφαίρα επιρροής της Αγγλοαμερικανικής Παγκόσμιας Δύναμης. Αυτά τα στοιχεία μειώνουν την ικανότητά της να ενεργεί με σιδερένια ισχύ.

  • Εδάφιο(α) Ματθ. 13:30· 24:14, 45· 28:19, 20

    Προφητεία Το «σιτάρι» μαζεύεται στην «αποθήκη» και «ο πιστός και φρόνιμος δούλος» διορίζεται υπεύθυνος στο “υπηρετικό προσωπικό”. Το κήρυγμα των “καλών νέων της Βασιλείας” αρχίζει να εξαπλώνεται «σε όλη την κατοικημένη γη».

    Εκπλήρωση Το 1919, ο πιστός δούλος διορίζεται υπεύθυνος στον λαό του Θεού. Από τότε και έπειτα, οι Σπουδαστές της Γραφής εντείνουν τη δράση τους στο κήρυγμα. Σήμερα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κηρύττουν σε πάνω από 200 χώρες και παράγουν ύλη βασισμένη στη Γραφή σε πάνω από 1.000 γλώσσες.

  • Εδάφιο(α) Δαν. 12:11· Αποκ. 13:11, 14, 15

    Προφητεία Ένα δικέρατο θηρίο πρωτοστατεί στη δημιουργία μιας “εικόνας του θηρίου” και δίνει «πνοή στην εικόνα».

    Εκπλήρωση Η Αγγλοαμερικανική Παγκόσμια Δύναμη πρωτοστατεί στη δημιουργία της Κοινωνίας των Εθνών. Αυτός ο οργανισμός υποστηρίζεται και από άλλα έθνη. Τελικά, και ο βασιλιάς του βορρά εντάσσεται στην Κοινωνία των Εθνών, αλλά μόνο από το 1926 έως το 1933. Όπως και στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) στη συνέχεια, έτσι και στην Κοινωνία των Εθνών δίνεται αίνος που ανήκει στη Βασιλεία του Θεού.

  • Εδάφιο(α) Δαν. 8:23, 24

    Προφητεία Ένας βασιλιάς με άγρια όψη προκαλεί «καταστροφή με ασυνήθιστο τρόπο».

    Εκπλήρωση Η Αγγλοαμερικανική Παγκόσμια Δύναμη έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή. Για παράδειγμα, στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν τρομερή καταστροφή σε άνευ προηγουμένου κλίμακα όταν έριξαν δύο ατομικές βόμβες σε έναν εχθρό της δυαδικής παγκόσμιας δύναμης.

  • Εδάφιο(α) Δαν. 11:31· Αποκ. 17:3, 7-11

    Προφητεία Το «κατακόκκινο θηρίο» με τα δέκα κέρατα ανεβαίνει από την άβυσσο και είναι ο όγδοος βασιλιάς. Το βιβλίο του Δανιήλ αναφέρεται σε αυτόν τον βασιλιά ως «το αηδιαστικό πράγμα που προκαλεί ερήμωση».

    Εκπλήρωση Η Κοινωνία των Εθνών βυθίζεται στην αδράνεια στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Μετά τον πόλεμο, “τοποθετείται” ο ΟΗΕ. Στον ΟΗΕ, όπως και στην Κοινωνία των Εθνών στο παρελθόν, δίνεται δόξα που ανήκει στη Βασιλεία του Θεού. Ο ΟΗΕ θα επιτεθεί στη θρησκεία.

  • Εδάφιο(α) 1 Θεσ. 5:3· Αποκ. 17:16

    Προφητεία Τα έθνη διακηρύττουν «ειρήνη και ασφάλεια», και «τα 10 κέρατα», «καθώς και το θηρίο», επιτίθενται στην «πόρνη» και την καταστρέφουν. Έπειτα, τα έθνη καταστρέφονται.

    Εκπλήρωση Τα έθνη ίσως να ισχυρίζονται ότι έχουν επιτύχει ειρήνη και ασφάλεια. Κατόπιν, τα έθνη που υποστηρίζουν τον ΟΗΕ καταστρέφουν τους θεσμούς της ψεύτικης θρησκείας. Αυτό σηματοδοτεί την εναρκτήρια φάση της μεγάλης θλίψης. Εκείνη η θλίψη θα ολοκληρωθεί με την καταστροφή ολόκληρου του παγκόσμιου συστήματος στον Αρμαγεδδώνα.

  • Εδάφιο(α) Ιεζ. 38:11, 14-17· Ματθ. 24:31

    Προφητεία Ο Γωγ εισβάλλει στη γη του λαού του Θεού. Μετά, οι άγγελοι συγκεντρώνουν «τους εκλεγμένους».

    Εκπλήρωση Ο βασιλιάς του βορρά, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις του κόσμου, επιτίθεται στον λαό του Θεού. Κάποια στιγμή μετά την έναρξη αυτής της επίθεσης, οι εναπομείναντες χρισμένοι συγκεντρώνονται στον ουρανό.

  • Εδάφιο(α) Ιεζ. 38:18-23· Δαν. 2:34, 35, 44, 45· Αποκ. 6:2· 16:14, 16· 17:14· 19:20

    Προφητεία «Ο αναβάτης» ενός “λευκού αλόγου” ολοκληρώνει «τη νίκη του» καταστρέφοντας τον Γωγ και το στράτευμά του. «Το θηρίο» “ρίχνεται στην πύρινη λίμνη” και η τεράστια εικόνα συντρίβεται.

    Εκπλήρωση Ο Ιησούς, ο ενθρονισμένος Βασιλιάς της Βασιλείας του Θεού, έρχεται να σώσει τον λαό του Θεού. Μαζί με τους 144.000 συγκυβερνήτες του και τα αγγελικά του στρατεύματα, καταστρέφει τον συνασπισμό των εθνών, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα του Σατανά.