Idi na sadržaj

Melody Iwuchukwu (6) preko Zooma vodi biblijski tečaj s troje učenika iz svog razreda

7. PROSINCA 2020.
SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Mladi još revnije propovijedaju usprkos pandemiji

Mladi još revnije propovijedaju usprkos pandemiji

Melody Iwuchukwu ima šest godina i prati nastavu od kuće. Jednog dana njen otac Mike čuo ju je kako za vrijeme odmora trči niz stepenice. Odlučio je provjeriti zašto se njegova živahna kći toliko žuri. Očekivao je da će je naći kako jede sendvič ili se igra. No ono što je vidio jako ga je iznenadilo i razveselilo.

“Sjedila je pred laptopom s knjigom Poučne priče iz Biblije, a troje djece iz njenog razreda ju je slušalo”, kaže Mike. “Melody mi je rekla: ‘Tata, ja vodim biblijski tečaj!’”

Kad je u rujnu 2020. njena škola u Houstonu (Teksas, SAD) zbog pandemije koronavirusa uvela nastavu na daljinu, Melody je poželjela da s nekim proučava Bibliju. Molila se Jehovi i tražila prilike da započne biblijski tečaj.

Mike i njegova žena Octavia bili su jako ponosni na svoju kćer. Mike kaže: “Melody stalno priča o Jehovi djeci u svom razredu. No kad smo vidjeli da stvarno vodi biblijski tečaj, to nas je jako dirnulo.”

Melody redovito proučava Bibliju s nekom djecom iz razreda. Ona kaže: “Dosad sam ih učila o raju i o Isusu. Želim da postanu Jehovini svjedoci!”

I devetogodišnji Samuel Molnar iz Inglesidea (Illinois, SAD) drugima govori o svojoj vjeri.

Samuel je čuo da je jedan brat svjedočio svom susjedu preko ograde, pa je i on odlučio tako svjedočiti. Kad je preko ograde vidio susjedovog unuka kako se igra u dvorištu, pitao ga je bi li volio čuti nešto o raju. Dječak je pristao, pa je Samuel otrčao u kuću po knjigu Moja knjiga biblijskih priča.

Samuel Molnar (9) drži u ruci knjigu Moja knjiga biblijskih priča

Samuel je kazao: “Rekao sam mu da će se u budućnosti moći igrati sa životinjama i da mu one neće nauditi. Onda sam mu čitao o Danijelu u lavljoj jami.”

Osim toga, Samuel je dječaku poslao pismo u kojem mu je pisao o sadržajima i videima dostupnima na stranici jw.org. Dogovorili su se da će pročitati još jednu biblijsku priču kad se ponovno vide.

Samuel je presretan zbog toga i sada se jako trudi ostvariti svoj sljedeći cilj. On kaže: “Želim se bolje upoznati sa svim lecima iz alata za poučavanje tako da mogu o njima pričati ljudima.”

Tri mlade sestre iz Houstona ostvarile su svoj duhovni cilj – služile su kao pomoćni pioniri tijekom ljetnih praznika.

U kolovozu su Joselyn Horta (13), Melanie Alvarez (12) i Chloe Rodriguez (10) preko videoveze pisale pisma. Sastajale su se pet puta tjedno, i to već u 7 ujutro.

Sestra Chloe Rodriguez (dolje lijevo), sestra Melanie Alvarez (gore lijevo) i sestra Joselyn Horta (desno)

Joselyn kaže: “Uvijek smo prvo malo popričale i doručkovale, a onda smo u 7.30 počele pisati pisma.” Znalo se dogoditi da jedna od njih zaspi, pa bi joj druge dvije poslale prijateljske poruke: “Dobro jutro! Buđenje! Vrijeme je za propovijedanje!”

Djevojčice svojom revnošću nisu hrabrile samo jedna drugu nego i svoje prijatelje i članove obitelji. Joselynina majka Alicia kaže: “Ponekad mi se nije dalo ići u službu, ali kad bih vidjela Joselyn kako sjedi pred kompjuterom rekla bih sebi: ‘I ja želim propovijedati!’”

Jehova se raduje kad vidi kako mladi širom svijeta daju sve od sebe da propovijedaju za vrijeme ove pandemije (Mudre izreke 27:11).