במקרא כתובות הרבה הבטחות ויש בו עצות רבות. סביר להניח שאתה סקרן לדעת מה הוא מלמד, אבל אולי גם יש לך כמה ספקות לגביו. האם אפשר לסמוך על הבטחות ועצות שכתובות בספר כל כך עתיק? האם מה שהמקרא אומר באמת מעשי לימינו, והאם אפשר להאמין במה שכתוב בו לגבי העתיד? מיליוני אנשים מאמינים שכן. אנחנו מזמינים אותך לבחון זאת בעצמך.
1. האם המקרא הוא ספר של עובדות או אגדות?
במקרא נאמר שכתובים בו ”דברי אמת מדויקים” (קהלת י״ב:10). הוא מספר על אירועים אמיתיים ועל אנשים אמיתיים. (קרא לוקס א׳:3; ג׳:1, 2.) היסטוריונים וארכיאולוגים רבים אישרו את דיוקם של הפרטים הכתובים במקרא לגבי תאריכים חשובים, אנשים, מקומות ואירועים שונים.
2. למה אפשר לומר שהמקרא הוא לא ספר מיושן?
המקרא הקדים את זמנו בדרכים רבות. למשל, מוזכרות בו עובדות מדעיות. הרבה ממה שהוא אומר בנושאים האלה סתר את הדעות שהיו מקובלות בתקופה שבה הוא נכתב. אך המדע המודרני מאשר שמה שהמקרא אומר מדויק. הוא ’אמין תמיד, עתה ועד עולם’ (תהלים קי״א:8).
3. למה נוכל לסמוך על מה שאומר המקרא לגבי העתיד?
המקרא מכיל נבואות מאת אלוהים שחוזות מראש ”את הדברים אשר טרם נעשו” (ישעיהו מ״ו:10). המקרא ניבא במדויק אירועים היסטוריים רבים זמן רב לפני התרחשותם, וגם תיאר בפרטי פרטים את התנאים הקיימים כיום בעולם. בשיעור הזה נלמד על כמה מנבואות המקרא ועל התגשמותן המרשימה.
לדיון מעמיק
ראה כיצד המדע המודרני תואם את מה שכתוב במקרא, ובדוק מספר נבואות מקראיות מרשימות.
4. המדע תואם את הכתוב במקרא
בימי קדם רוב האנשים האמינו שכדור הארץ ניצב על גבי משהו. נגנו את הסרטון.
ההיסטוריה מאשרת שכורש מלך פרס וצבאו כבשו את העיר בבל ב־539 לפה״ס.a הם הסיטו את זרימת הנהר שהגן על העיר. כך הם נכנסו אליה דרך השערים שנשארו פתוחים וכבשו אותה ללא קרב. כיום, לאחר יותר מ־500,2 שנה, העיר בבל היא תל חורבות. שים לב מה ניבא המקרא.