באמצעות מלכותו, יהוה ישים בקרוב סוף לכל בעיותינו. החדשות האלה טובות מכדי שנשמור אותן לעצמנו. ישוע רצה שתלמידיו יחלקו את המסר הזה עם כל אדם (מתי כ״ח:19, 20). איך עדי־יהוה נשמעים למצוותו של ישוע?
1. איך הכתוב במתי כ״ד:14 מתגשם כיום?
ישוע חזה: ”בשורה טובה זו על המלכות תוכרז בכל העולם המיושב” (מתי כ״ד:14). עדי־יהוה שמחים להשתתף בפעילות החשובה הזאת. אנחנו מבשרים את הבשורה הטובה ברחבי העולם ביותר מ־000,1 שפות! המלאכה העצומה הזאת כרוכה במאמצים אדירים וצריכה להיות מאורגנת היטב. אי־אפשר היה לבצע אותה בלי עזרתו של יהוה.
2. אילו מאמצים אנחנו עושים כדי לבשר לאנשים?
אנחנו מבשרים בכל מקום שבו אפשר למצוא אנשים. כמו המשיחיים במאה הראשונה לספירה, אנחנו מבשרים ”מבית לבית” (מעשי השליחים ה׳:42). באמצעות השיטה היסודית הזאת אנחנו מצליחים להגיע למיליוני אנשים מדי שנה. ומכיוון שאנשים לא תמיד נמצאים בבית, אנחנו גם מבשרים בהרבה מקומות ציבוריים. אנחנו תמיד מחפשים הזדמנויות לספר לאחרים על יהוה ועל מטרותיו.
3. מי צריכים להכריז את הבשורה הטובה?
על כל המשיחיים האמיתיים מוטלת האחריות לשתף אחרים בבשורה הטובה. אנחנו מתייחסים ברצינות לאחריות שלנו ומבשרים כמה שיותר בהתאם לנסיבותינו האישיות, מכיוון שאנחנו מבינים שחיי אדם מוטלים על הכף. (קרא טימותיאוס א׳. ד׳:16.) אנחנו מבצעים את הפעילות הזאת ללא כל תמורה כספית, כי המקרא אומר: ”חינם קיבלתם, חינם תיתנו” (מתי י׳:7, 8). לא כולם מקבלים את המסר שלנו. אבל אנחנו ממשיכים לבשר מכיוון שהפעילות שלנו היא חלק מעבודת אלוהים והיא משמחת את יהוה.
לדיון מעמיק
למד עוד על המאמצים שעדי־יהוה עושים כדי לבשר ברחבי העולם, וראה כיצד יהוה עוזר לנו.
4. אנחנו עושים מאמצים להגיע לכל אדם
עדי־יהוה עושים מאמצים מיוחדים כדי לבשר לאנשים בכל מקום את הבשורה הטובה. נגנו את הסרטון, ולאחר מכן שוחחו על השאלה הבאה:
מה חושב יהוה על מי שמבשרים את הבשורה הטובה? (ראה פסוק 15.)
5. אנו שותפיו של אלוהים לעבודה
הרבה חוויות מראות שיהוה מכוון את הפעילות שלנו. לדוגמה, בניו זילנד, אח ששמו פול פגש אישה אחת בשעות אחר הצהריים כשהוא בישר מבית לבית. באותו הבוקר האישה התפללה לאלוהים, השתמשה בשם אלוהים, יהוה, וביקשה שמישהו יגיע אליה. ”שלוש שעות אחרי זה”, אומר פול, ”הגעתי לבית שלה”.
למה אנחנו זקוקים לעזרתו של יהוה כדי לבצע את שירותנו?
הידעת?
מדי שבוע באסיפת אמצע השבוע אנחנו מקבלים הכשרה שעוזרת לנו לבשר. אם כבר נכחת באחת האסיפות האלה, מה חשבת על ההכשרה הזאת?
6. אנחנו נשמעים למצוותו של אלוהים לבשר
במאה הראשונה היו מתנגדים שניסו למנוע מתלמידיו של ישוע לבשר. המשיחיים הראשונים הגנו על זכותם לבשר על־ידי כך שהם ’עיגנו בחוק את הבשורה הטובה’ (פיליפים א׳:7). וזה גם מה שעדי־יהוה עושים כיום.a