ישוע ציין שתלמידיו האמיתיים ’אינם חלק מן העולם’ (יוחנן ט״ו:19). בין היתר זה אומר לשמור על ניטרליות — לא לנקוט צד בפוליטיקה ובמלחמות של העולם. אבל האמת היא שלא תמיד קל להיות ניטרליים. יש שלועגים לנו בגלל העמדה הזאת. איך נוכל לשמור על ניטרליות ולהישאר נאמנים ליהוה אלוהים?
1. מהי עמדתם של המשיחיים האמיתיים לגבי ממשלות האדם?
המשיחיים מכבדים את הממשלות. אנחנו נוהגים בהתאם לדברי ישוע ו’נותנים לקיסר את אשר לקיסר’ — כלומר, אנחנו מצייתים לחוקי המדינה, כגון החוקים שמחייבים אותנו לשלם מיסים (מרקוס י״ב:17). המקרא מלמד שממשלות האדם שולטות רק מפני שיהוה מאפשר להן לשלוט (רומים י״ג:1). לכן אנחנו מבינים שלממשלות האדם יש רק סמכות יחסית או מוגבלת. אנחנו מאמינים שהפתרון לבעיות האנושות נמצא בידי אלוהינו ומלכותו השמימית.
2. איך נוכל להראות שאנחנו ניטרליים?
בדומה לישוע, גם אנחנו לא מתערבים בפוליטיקה. כשאנשים ראו את אחד מהניסים של ישוע וניסו להמליך אותו כאן עלי אדמות, הוא לא נתן להם לעשות את זה (יוחנן ו׳:15). למה לא? כי כמו שהוא אמר מאוחר יותר, ”מלכותי אינה חלק מן העולם הזה” (יוחנן י״ח:36). בתור תלמידיו של ישוע, אנחנו שומרים על ניטרליות במספר דרכים. לדוגמה, אנחנו לא משתתפים במלחמות. (קרא מיכה ד׳:3.) אנחנו מכבדים סמלים לאומיים — כגון דגלים — אבל לא סוגדים להם (יוחנן א׳. ה׳:21). אנחנו לא נוקטים עמדה בעד או נגד מפלגה או מועמד פוליטי. בדרכים אלה ואחרות אנחנו מראים שאנחנו נאמנים לגמרי לממשלה של אלוהים — למלכותו.
לדיון מעמיק
שים לב לכמה מצבים שיכולים לבחון את הניטרליות שלנו, וראה איך תוכל להחליט החלטות שיהיו רצויות בעיני יהוה.
בזמן מלחמה יש מדינות שמתיימרות להיות ניטרליות, אבל בפועל הן מסייעות לשני הצדדים. מה זה באמת אומר להיות ניטרלי? קראויוחנן י״ז:16. לאחר מכן נגנו את הסרטון ושוחחו על השאלה הבאה: