Hopp til innhold

2. MAI 2014
CHILE

Ødeleggende brann i Valparaíso i Chile

Ødeleggende brann i Valparaíso i Chile

PUENTE ALTO, Chile – Den 13. april 2014 startet en skogbrann utenfor den historiske havnebyen Valparaíso i Chile. Sterke vinder fra Stillehavet gjorde at brannen raskt spredte seg og feide gjennom byen. Brannen førte til at minst 15 mennesker mistet livet, og til at minst 500 andre ble skadet. Omkring 2900 boliger ble fullstendig ødelagt, og mer enn 10 000 mennesker er blitt hjemløse.

Jehovas vitners avdelingskontor i Chile melder at ett Jehovas vitne, en eldre mann, var blant dem som omkom. I tillegg har så mange som 89 Jehovas vitner mistet hjemmet sitt. Mange av disse får bo hos trosfeller. Avdelingskontoret opprettet umiddelbart et nødhjelpsutvalg. Nødhjelpsutvalget hjelper dem som er rammet, og godt organiserte grupper av frivillige er allerede i gang med opprydningsarbeidet. Når forholdene tillater det, vil disse gruppene begynne å bygge opp igjen de anslagsvis 28 hjemmene som trosfeller fikk ødelagt i brannen.

Jason D. Reed, en talsmann for Jehovas vitner i Chile, sier: «Det går sterkt inn på oss å høre om alle de lidelsene som denne storbrannen har påført våre medmennesker. Vi sørger over tapet av vår åndelige bror, og vi ber for dem som har mistet venner eller familiemedlemmer. Vi vil fortsette å skaffe ofrene hjelpeforsyninger og sørge for at de får den hjelpen de måtte trenge for å takle de vonde ettervirkningene av katastrofen.»

Mediekontakter:

Internasjonalt: J.R. Brown, Office of Public Information, tlf. +1 718 560 5000

Chile: Jason D. Reed, tlf. +56 2 2428 2600