Hopp til innhold

22. NOVEMBER 2022
GLOBALE NYHETER

Nye kommandoer for JW.ORG hos stemmeassistenter

Nye kommandoer for JW.ORG hos stemmeassistenter

Siden 2019 har det vært mulig å spille av utvalgt innhold fra jw.org på enheter med stemmeassistentene Amazon Alexa og Google Assistant. Nye talekommandoer gjør det nå mulig for brukere å lytte til enda mer materiale for møtene og tjenesten. Dessverre planlegger Google å avslutte muligheten for å bruke Google Assistant på denne måten i juni 2023. Men man kan bruke den fram til da. Amazon Alexa, derimot, vil fortsette å fungere for jw.org.

Brukere kan nå be enheten sin om å lese opp ukens møteprogram i Arbeidshefte for tjenestemøtet og leksjonene i brosjyren Opplesning og undervisning – hvordan bli flinkere. Når man forbereder seg til et bibelstudium, kan man be stemmeassistenten om å spille av leksjonen i boken Et håp om en lys framtid.

I tillegg kan brukere høre på sangene til møtene våre fra Syng med glede for Jehova og også vokal- og instrumentalversjonene av sangene. Den siste rapporten fra det styrende råd kan også spilles av.

For å lære deg kommandoene for hver stemmeassistent kan du lese hjelpeartikkelen «Use the JW.ORG Skill for Amazon Alexa» eller «Use the JW.ORG Action for Google Assistant».

Hvis man ikke har en enhet med innebygd stemmeassistent, kan man i mange tilfeller laste ned Alexa-appen, som gir de samme funksjonene. Mange mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner har den muligheten.

Disse nye funksjonene er spesielt nyttige for blinde og svaksynte. Hvis du har en venn som er blind eller svaksynt, kan du da hjelpe ham eller henne med å sette opp en enhet med stemmeassistent og vise hvordan den kan brukes?