Hopp til innhold

(Til venstre) Praktiske skritt vi kan ta for å beskytte oss selv, innbefatter å holde ofte berørte overflater i hjemmet vårt og i Rikets sal rene. (I midten) I noen sykdomsrammede områder kan forkynnerne delta i forkynnelsen på andre måter, for eksempel via telefon. (Til høyre) I sykdomsrammede områder kan de eldste kanskje sørge for at det blir mulig for forkynnerne å se på opptak av møtene

3. MARS 2020
GLOBALE NYHETER

Oppdatering om koronaviruset og forebyggende tiltak

Oppdatering om koronaviruset og forebyggende tiltak

Jehovas vitners hovedkontor følger nøye med på utbruddet av koronavirussykdommen covid-19. På bakgrunn av Bibelens profetier vet vi at epidemier vil være et fremtredende trekk ved de siste dager. (Lukas 21:11) Når det inntreffer et sykdomsutbrudd, gjør vi klokt i å treffe praktiske tiltak for å beskytte både oss selv og andre. – Ordspråkene 22:3.

Noen lurer kanskje på hvordan det går med våre brødre og søstre i de berørte områdene. Utbruddet av koronaviruset har i betydelig grad berørt avdelingskontorene og menigheter i Italia, Japan, Sør-Korea og noen andre land. I noen tilfeller har avdelingskontoret måttet avlyse omvisninger og besøk av gjester utenfra. I andre tilfeller har myndighetene kommet med restriksjoner når det gjelder store offentlige arrangementer, noe som betyr at avdelingskontoret har vært nødt til å avlyse kretsstevner. Dessuten har menighetene noen steder måttet foreta justeringer i forbindelse med forkynnelsesarbeidet og menighetsmøtene. Til tross for disse utfordringene fortsetter våre brødre og søstre å bygge opp sin åndelighet og oppmuntre hverandre. – Judas 20, 21.

I disse situasjonene har de hatt nytte av prinsippene nedenfor. Disse punktene kan også hjelpe deg og familien din hvis det skulle inntreffe et sykdomsutbrudd der du bor.

  • Ikke få panikk. Selv om det er bra å være på vakt og treffe fornuftige forholdsregler når det bryter ut epidemier, bør reaksjonen vår være veloverveid og basert på fakta, ikke på frykt. – Ordspråkene 14:15; Jesaja 30:15.

  • Følg myndighetenes anbefalinger og direktiver. Lokale myndigheter tar ofte forholdsregler og innfører restriksjoner for å beskytte befolkningen. Det er bra å holde seg informert og følge myndighetenes råd og direktiver. – Romerne 13:1.

  • Sørg for god hygiene. Det er svært viktig å vaske hendene regelmessig med såpe og vann eller bruke alkoholbasert hånddesinfeksjon. Vi bør også holde ofte berørte overflater i hjemmet vårt og i Rikets sal rene. Helsepersonell fraråder dessuten at man håndhilser i slike situasjoner, ettersom det kan bidra til sykdomsspredning. Når det gjelder koronaviruset, har Verdens helseorganisasjon kommet med ytterligere råd til offentligheten.

  • Elsk din neste. Selv om vi alle vet at det er viktig å komme på kristne møter og å delta i det offentlige forkynnelsesarbeidet, er det viktig å huske at hvis man er syk, er det best å holde seg hjemme for å unngå å smitte andre. Det er et uttrykk for broderkjærlighet. Det vil være til beskyttelse både for våre brødre og søstre og for andre. – Matteus 22:39.

  • Innrett deg etter midlertidige justeringer som blir gjort når det gjelder menighetens arrangementer. I områder der det er et sykdomsutbrudd, kan det bli nødvendig for avdelingskontoret å midlertidig avlyse menighetsmøter, kretsstevner og andre teokratiske arrangementer. Dette har skjedd noen steder der koronaviruset har rammet hardest, for eksempel i enkelte regioner i Italia, Japan og Sør-Korea. De eldste kan kanskje gjøre det mulig for forkynnerne å se på opptak av møtene hjemme hos seg selv. Forkynnerne kan kanskje delta i forkynnelsen via telefon, tekstmeldinger, e-poster eller brev.

YTTERLIGERE INFORMASJON I PUBLIKASJONENE VÅRE