Hopp til innhold

Over 42 000 forkynnere har vært med som frivillige på det langvarige hjelpearbeidet i Mellom-Amerika

12. APRIL 2019
MEXICO

Jehovas vitner i Mellom-Amerika har fullført omfattende hjelpearbeid etter to ødeleggende jordskjelv

Jehovas vitner i Mellom-Amerika har fullført omfattende hjelpearbeid etter to ødeleggende jordskjelv

I 2017 ble Guatemala og Mexico rammet av to kraftige jordskjelv. I desember 2018 ble våre brødre ferdige med det omfattende hjelpearbeidet i dette området.

Hjelpearbeidet begynte med at avdelingskontoret i Mellom-Amerika organiserte flere møter for å oppmuntre de brødrene og søstrene som var berørt av katastrofene. Disse møtene ble holdt i delstatene Chiapas, Morelos, Oaxaca og Puebla og også i Mexico by. Under ledelse av avdelingskontorets utvalg arbeidet 39 nødhjelpsutvalg med å organisere gjenoppbyggingsarbeidet.

Et medlem av utvalget ved avdelingskontoret i Mellom-Amerika, Jesse Pérez, har et møte med berørte brødre og søstre i delstaten Morelos

To brødre arbeider på skjelettet til taket på en stevnehall som ble bygd opp igjen under hjelpearbeidet

I Mexico var det over 42 000 forkynnere fra ti forskjellige delstater som meldte seg som frivillige for å være med på hjelpearbeidet. Brødrene og søstrene bygde opp igjen 619 boliger, 5 Rikets saler og 2 stevnehaller. I tillegg reparerte de 502 boliger og 53 Rikets saler. I Guatemala ble 10 boliger bygd opp igjen.

Noen av de vitnene som har fått hjelp, er familien Hernández og familien Santiago.

Familien Hernández foran huset sitt, som hjelpearbeidere bygde opp igjen

Familien Hernández bor i byen Chalco, 40 kilometer fra Mexico by. Det jordskjelvet som inntraff 19. september 2017, ødela huset deres fullstendig. Søster Ana María Hernández forteller: «Gjennom hele denne vanskelige tiden har vi ikke manglet noe. Trosfellene våre tok veldig godt hånd om oss. Jeg glemmer ikke synet av de 50 eller flere frivillige som arbeidet med å bygge et nytt hus til oss på tomten der det tidligere huset vårt hadde stått. Det brødrene og søstrene gjorde for oss, har gjort varig inntrykk på naboene våre.» I tillegg til den praktiske hjelpen fikk familien Hernández besøk av et medlem av utvalget ved avdelingskontoret i Mellom-Amerika som ga dem oppmuntring basert på Bibelen.

Familien Santiago foran det nye huset sitt

Familien Santiago, som bor i byen Juchitán i delstaten Oaxaca, ble berørt av det jordskjelvet som inntraff 7. september 2017. Huset deres fikk så store skader at det ble ubeboelig. Men før det var gått seks måneder, hadde hjelpearbeidere bygd et nytt hus til dem. Faren i familien, bror Victor Santiago, sier: «Jeg ble virkelig imponert over hvor raskt Jehovas organisasjon ga oss hjelp og støtte. Jeg så at Jehova hadde alt under kontroll.»

Bror Jesse Pérez, et medlem av utvalget ved avdelingskontoret i Mellom-Amerika, kommenterer: «De to jordskjelvene forårsaket omfattende ødeleggelser. Men det langvarige hjelpearbeidet som fulgte etterpå, ga brødrene og søstrene en mulighet til å vise sin villighet til å stille opp. Mange frivillige hjalp til og lot på den måten sin broderkjærlighet komme til uttrykk. Vi gleder oss over at Jehova har velsignet dette nødhjelpsarbeidet.» – 2. Korinter 8:1–4.