Hopp til innhold

Bror Dmitrij Vinogradov og hans kone, Zjanargul, og døtrene Arina (til venstre) og Olesja (til høyre)

18. MAI 2021
RUSSLAND

Bror Dmitrij Vinogradov føler at Jehova velsigner ham under forfølgelse

Bror Dmitrij Vinogradov føler at Jehova velsigner ham under forfølgelse

OPPDATERING | Russisk domstol avviser anke

Den 28. oktober 2021 avviste Tsjeljabinsk regionale domstol bror Vinogradovs anke. Den opprinnelige dommen blir opprettholdt. Han må ikke i fengsel nå.

Den 7. juni 2021 dømte Tsentralnij distriktsdomstol i Tsjeljabinsk bror Dmitrij Vinogradov til to års betinget fengsel.

Profil

Dmitrij Vinogradov

  • Født: 1963 (Tsjeljabinsk)

  • Personbeskrivelse: Vokste opp hos moren sin etter at foreldrene ble skilt. Likte å spille sjakk og ble etter hvert profesjonell sjakkmester. Underviser på en privat sjakkskole. Giftet seg med Zjanargul i 1990. De har fire barn, og de to yngste bor fortsatt hjemme

    Tenkte mye på hvorfor intelligente mennesker forurenser jorden og skader andre. Fant overbevisende svar i Bibelen. Ble døpt som et av Jehovas vitner i 2014

Saken

I slutten av 2018 fikk hemmelige agenter i oppdrag å snakke med Dmitrij og late som om de var interessert i Bibelen. To måneder senere brøt politiet seg inn hos ham mens han ikke var hjemme, og ransaket leiligheten. I januar 2020 hadde myndighetene fått de «bevisene» de trengte for å opprette straffesak mot ham.

Dmitrij har problemer med synet og høyt blodtrykk. «Men forholdet mitt til Gud er ikke avhengig av den fysiske helsen min», sier han. «Jeg er både glad for og stolt over at jeg kan snakke om troen min i retten.»

Dmitrij og familien hans har en godt innarbeidet rutine for bibellesning og ettertanke, og de har også gode rutiner for å forberede seg til, være til stede på og kommentere på møtene. I årenes løp har dette hjulpet dem til å få et nært forhold til Jehova og hverandre og til å være bedre forberedt på å takle forfølgelse. Han sier også: «Noe av det som hjelper oss aller mest, er det at våre brødre og søstre ber for oss. Jehova hører bønnene deres, og familien vår svømmer i velsignelser fra Jehova.»

Vi lærer mye av trofaste brødre og søstre som modig holder ut og bevarer gleden under forfølgelse. Ja, vi føler at vi kan si det samme til dem som Paulus sa til de kristne i Tessalonika: «Vi [snakker] med stolthet om dere blant Guds menigheter. Vi forteller om den utholdenhet og tro dere viser under alle de forfølgelsene og vanskelighetene dere blir utsatt for.» – 2. Tessaloniker 1:4.