Hopp til innhold

Kaluga regionale domstol i Russland

16. OKTOBER 2019
RUSSLAND

Russisk dommer brøt rettsprosedyrer i sak mot bror Kuzin, sier ankedomstol

Russisk dommer brøt rettsprosedyrer i sak mot bror Kuzin, sier ankedomstol

Den 9. september 2019 erklærte dommer Svetlana Anatoljevna Prokofjeva ved Kaluga regionale ankedomstol at Kaluga distriktsdomstol gjorde seg skyldig i alvorlige brudd på rettsprosedyrer da den avgjorde at bror Dmitrij Kuzin skulle holdes i varetekt.

Dommer Prokofjevas avgjørelse var betydningsfull, for den var en sjelden innrømmelse av den urettferdige behandlingen Jehovas vitner har fått ved domstoler i Russland. Dommeren kritiserte distriktsdomstolen for å ha begått en rekke feil. Det kom fram at distriktsdomstolen hadde latterliggjort bror Kuzin for hans religiøse overbevisning, og at den ikke hadde gitt ham anledning til å forsvare seg ordentlig. Dommer Prokofjeva uttalte også: «Det kan umulig sies at rettsformannen [ved distriktsdomstolen] var objektiv.»

Bror Dmitrij Kuzin og hans kone, Svetlana, på bryllupsdagen sin i 2013

Bror Kuzin ble arrestert den 26. juni 2019, da betjenter fra Kaluga som tilhørte den føderale sikkerhetstjenesten (FSB), foretok en razzia i leiligheten hans. To dager senere avgjorde Kaluga distriktsdomstol at bror Kuzin skulle holdes i varetekt i to måneder. Den 19. august begjærte byens FSB-etterforsker to måneders forlengelse av bror Kuzins varetektsfengsling. Den samme domstolen etterkom denne begjæringen.

Bror Kuzin anket til den regionale domstolen, der dommer Prokofjeva var rettsformann. Fordi hun kom til at dommeren ved den lavere domstolen hadde brutt rettsprosedyrer, bestemte hun at bror Kuzins sak skulle sendes tilbake til den lavere domstolen og bli behandlet av en annen rettsformann. Den 23. september ble saken behandlet av distriktsdomstolen og en ny dommer, men dessverre ble det bestemt at bror Kuzins varetektsfengsling skulle forlenges med ytterligere to måneder.

Vi har tillit til at Jehova, som er en trofast og rettferdig Gud, lojalt vil fortsette å ta seg av våre brødre og søstre i Russland, som setter sin lit til ham. – 5. Mosebok 32:4, 9–11.