Hopp til innhold

Søster Valentina Suvorova og mannen hennes, Vladimir

9. MARS 2021
RUSSLAND

Syttitre år gammel søster risikerer å bli straffedømt for sin tro

Syttitre år gammel søster risikerer å bli straffedømt for sin tro

Når dommen ventes å bli avsagt

Metallurgitsjeskij distriktsdomstol i Tsjeljabinsk kommer snart til å avsi dom i saken mot søster Valentina Suvorova. a Påtalemyndigheten har foreløpig ikke anmodet om en bestemt straffeutmåling.

Profil

Valentina Suvorova

  • Født: 1948 (Sorovskoje, Kurgan fylke)

  • Personbeskrivelse: Pensjonert etter å ha undervist på Tsjeljabinsk musikkskole i over 30 år. Liker å jobbe i hagen, danse og høre på musikk

    Giftet seg med Vladimir i 1973. Sønnen deres, Igor, døde av kreft for noen år siden. Mistet moren sin og søsteren sin nylig

Saken

Den 26. mars 2019 trengte tungt bevæpnede politimenn seg inn i mer enn 20 av våre brødre og søstres hjem i Tsjeljabinsk og Jemanzjelinsk. Valentina, som nå er 73 år gammel, ble utsatt for en langvarig etterforskning, og den 5. desember 2019 ble hun tiltalt for å ha lest i Bibelen og fortalt andre om sin tro. Hun har for tiden reiserestriksjoner. Vladimir risikerer også å bli tiltalt for sin kristne tro.

Valentina forteller hva som skjedde da politifolk bevæpnet med automatvåpen trengte inn i hjemmet deres mens de sov: «Vi fikk verken vaske oss, gre håret eller ta på oss ordentlige klær. De endevendte alt rundt oss og begynte å gjennomsøke alt i huset – alle skap, smykkeskrin, lommebøker og lommer. ... De kikket ned i gryter, og de undersøkte til og med alle gardinene og alt sengetøyet vårt – absolutt alt.»

På grunn av alderen og helsetilstanden sin var Valentina bekymret for hvordan denne forfølgelsen ville virke på henne.

Hun sier at det at hun regelmessig har studert Bibelen, har vært til åndelig beskyttelse for henne. «Det at jeg har lest dagsteksten, meditert over det jeg leste, og anvendt det, har hjulpet meg til å takle alle utfordringene», sier hun.

Valentina sier også at møteforberedelse, møtedeltagelse, personlig studium og familiestudium er helt avgjørende for at man skal klare å holde ut i vanskelige tider. «På hvert møte lærer jeg noe nytt som jeg prøver å anvende», sier hun. Inderlige bønner har vært til stor trøst for henne, og hun tilføyer: «Jeg takker alltid Gud for hans hjelp.»

Dessuten fortsetter Valentina å minne både seg selv og andre om dette: «Det er ingen grunn til å være redd. Vær fast og sterk i troen, og husk på Matteus 6:33 og 2. Korinter 1:3, 4

Det er tydelig at våre brødre og søstre i Russland, innbefattet Valentina og Vladimir, utgjør et bevis for at ordene i Salme 64:10 virkelig stemmer: «Den rettferdige skal glede seg på grunn av Jehova og søke tilflukt hos ham. Alle som har et oppriktig hjerte, skal juble.»

a Datoen for domsavsigelsen opplyses ikke alltid på forhånd.