Пређи на садржај

Пређи на садржај

Дела Јеховиних сведока у савремено доба

Дела Јеховиних сведока у савремено доба

Дела Јеховиних сведока у савремено доба

Британија

Ако живиш на подручју где се добра вест проповеда већ много година, какве су могућности да у данашње време имаш смисаону службу? Јеховини сведоци у Британији проповедају већ 118 година. Ипак, врата многих могућности се и даље отварају за британске Сведоке који вршење Јеховине воље стављају на прво место. Доста се може научити из духа који они показују.

Чешка

Јеховини сведоци су 46 година били забрањени у земљи данас познатој као Чешка. Из испита лојалности с којима су се они суочавали произашле су многе поуке које могу да користе сваком правом хришћанину. Током тих година угњетавања, Јехова није престао да духовно подупире свој народ. Све оно што је обезбедио и начини на које је то учинио заиста су величанствени.

Мадагаскар

На Мадагаскару постоје многе биљке и животиње које се не могу наћи нигде другде на планети. Али, од много веће важности за Јеховине сведоке су људи који показују интерес за Створитеља ових ствари. На овом Великом црвеном острву, присутност на годишњем Меморијалу Христове смрти порасла је са 7 особа у 1956. години на 46392 у 1999.