Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

МОЖЕМО рећи да смо изузетно повлашћени! Као Јеховини сведоци, имамо предност не само да познајемо Јехову, јединог истинитог и живог Бога, Створитеља свемира, већ и да носимо његово име и да му служимо. Постоји ли већи благослов од овога! (Иса. 43:12; Јевр. 8:11).

Имамо наду у спасење и задатак да проповедамо добру вест о Краљевству, како би и други обожавали Јехову и имали исту наду као и ми (Мат. 24:14; Римљ. 10:13, 14; 1. Сол. 5:8). Такође смо радосни што смо једно међународно братство обожавалаца који се воле и активно помажу једни другима. Све то доноси заиста велико задовољство!

Онда је стварно прикладан библијски позив: „Служите Јехови радосно... С хвалом улазите на врата његова, с песмом у дворе његове. Славите и благосиљајте име његово! Јер је Јехова добар; милост је његова вечна и верност његова за сва покољења“ (Пс. 100:2-5). Радосно служење Јехови директно је повезано с поседовањем снажног личног односа с њим. Он нам омогућује да имамо такав однос, а ми имамо предност да га продубљујемо. Кад имамо такав однос с Јеховом, знамо да ће он увек бити ту да нам помаже и да нас ојача у тешким тренуцима. Уверени смо да ће нам дати духовну снагу и потребно вођство како бисмо се суочили с проблемима последњих дана овог система ствари. Без обзира на притиске које осећамо, ми смо радосни у нашој служби и сваког дана захваљујемо Јехови јер се он, како нас подсећа његова Реч, ’брине за нас‘ (1. Петр. 5:7).

Јехова нас је у прошлој години заиста обилно благословио. На Обласном конгресу „Извршиоци Божје речи“, били смо пресрећни што смо могли бити с хиљадама других који имају исту драгоцену веру, и што можемо певати и заједно се гостити за Јеховиним духовним столом. На Скупштинском студију књиге уживамо док своју веру јачамо заједничким проучавањем књиге Обрати пажњу на Данилово пророчанство! И поврх свега тога, били смо одушевљени када смо добили први том нове публикације Исаијино пророчанство — светло за читаво човечанство! ’Наша је чаша пуна‘ (Пс. 23:5).

Каква је радост знати да смо сви ми, милиони духовне браће и сестара, уједињени у служењу Јехови! Какво је охрабрење кад читамо о новим достигнућима у служби на терену! Радосни смо када видимо да су милиони и милиони људи дошли на Меморијал смрти нашег Господа — и то упркос оваквом стању у свету. Док посматрамо светско поље, очигледно је да је ’жетва заиста велика‘ (Лука 10:2). Прошле године је сваке седмице у просеку 5 555 студената Библије напредовало до тога да своје предање симболизује крштењем у води. Премда је жетва у неким деловима света већа него у другим, сви смо ми радосни због онога што Јехова ради. Видимо јасне доказе да он благосиља удружене напоре својих слугу.

Градња нових Дворана Краљевства пружа још један разлог за велику радост! Срећни смо када видимо како браћа и сестре из развијених земаља целим срцем подупиру ту градњу. Уз помоћ група за изградњу Дворана Краљевства, које се обучавају за такву градњу, изграђено је на стотине дворана. Браћа из тих група иду из једне скупштине у другу у оквиру своје земље, и предводе у пројектима изградње Дворана Краљевства. Пошто је потребно изградити још хиљаде Дворана Краљевства, потребно је још добровољаца у самим земљама у развоју који би подупрли ово неопходно дело. Ако живиш у таквој земљи, да ли можеш да се ставиш на располагање? О, како наша драга браћа и сестре цене кад имају своју Дворану Краљевства где могу да се састају и обожавају Бога! И много су захвални светском братству за финансијску помоћ која им то омогућује!

Одушевљавају нас и вести о законским победама. Ипак, у многим крајевима има утицајних људи који би волели да угуше обожавање Јехове. Сигурни смо да у таквим ситуацијама, што се тиче помагања, Јехови није битно колико има противника или колико његове слуге можда изгледају незаштићено (2. Лет. 14:11). Желимо срдачно похвалити све вас браћо и сестре који и даље чврсто стојите на страни правог обожавања.

Наставите да јачате своју веру и да се снажно ослањате на Јеховино вођство, док радосно извршавате своје хришћанске одговорности (Посл. 3:5, 6). Нема разлога да се обесхрабримо, ма шта да непријатељу буде дозвољено да уради. Сетите се како је Јелисеј охрабрио свог забринутог слугу: „Не бој се, јер оних који су с нама има више него оних који су с њима“ (2. Краљ. 6:15-17). Данас је Јеховина небеска војска спремна да заштити интересе чистог обожавања, баш као и у Јелисејево време. С поуздањем гледамо у будућност. Јехова контролише ситуацију. Нације му нису дорасле. Он је устоличио свог Сина и дао му пуни владалачки ауторитет. „Благо свима који се у њега уздају“ (Пс. 2:1-6, 12).

Драга браћо и сестре, молимо вас да имате на уму да увек с пуно љубави мислимо на све вас. Искрено се молимо да свако од вас може ’стати потпун и с чврстим уверењем с обзиром на сву Божју вољу‘ (Кол. 4:12).

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока