Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драга браћо и сестре:

ЗАИСТА нам је задовољство што можемо да вам се обратимо путем овог писма! Желимо да вас похвалимо за љубав и самопожртвованост коју непрестано показујете. У овом Годишњаку ћете видети да је много тога доброг постигнуто током протекле службене године. И протекле године смо провели више од милијарду сати у делу проповедања и поучавања, подстичући људе на један непосредан начин да се приближе Јехови. Зар није част бити сарадник нашег величанственог Бога и небеског Оца? (1. Кор. 3:9).

Имајући у мислима оно што нам је још преостало да урадимо, уверени смо да ћете и даље опонашати ревност и веру Божјих слугу о којима се говори у Библији. Примера ради, апостол Павле је ревно настојао да буде што је могуће делотворнији у унапређивању интереса Краљевства. Очигледно је током задње године боравка у Ефесу написао прво писмо хришћанској скупштини у Коринту. У вези са својим тадашњим плановима, написао је: „У Ефесу остајем до празника Пентекоста; јер су ми се отворила велика врата која воде у активност, али има много противника“ (1. Кор. 16:8, 9).

Павле је планирао да отпутује у Македонију и у Коринт. Међутим, приметио је да му се пружа прилика да изврши корисно дело уколико остане још неко време у Ефесу. Павле је био флексибилан. Видео је да је ситуација повољна за унапређивање интереса Краљевства баш тамо где се тренутно налазио и зато је променио свој план. Отворила су му се велика врата која воде у активност и жарко је желео да добро искористи ту прилику.

То је захтевало много труда, како у проповедању добре вести тако и у јачању скупштине у Ефесу. Касније је старешинама скупштине у том граду рекао: „Нисам [се] устезао да вам кажем све што је корисно и да вас поучавам јавно и од куће до куће. Него сам дао темељно сведочанство и Јеврејима и Грцима о покајању пред Богом и о вери у нашег Господа Исуса“ (Дела 20:20, 21).

Попут Павла, многи од вас драга браћо и сестре користе прилике које им се пружају. Током протекле службене године, у просеку је 798 938 вас прилагодило своје околности да бисте учествовали у неком виду пионирске службе. Неки од вас су отпутовали на сасвим други крај света да би служили као мисионари. Заиста ревно ширите добру вест и јачате скупштине. Неки су научили други језик да би помогли људима који живе на њиховом подручју, а говоре тим језиком. Други су пак прилагодили своје околности да би радили на недодељеном подручју и служили где је већа потреба. Некима су се отворила велика врата за активност у школи, на послу или у неким другим ситуацијама када су могли дати добро сведочанство, као на пример путем телефона. Искуства из целога света доказују да Божји народ, и млади и стари, ревно траже и проналазе прилике да људима посвуда пренесу спознање о истини.

Будите уверени да Јехова види и изузетно цени ваш труд. Библија каже: „Бог није неправедан да заборави ваше дело и љубав коју сте показали према његовом имену“ (Јевр. 6:10). И даље запажајте прилике које вам омогућавају да унапређујете чисто обожавање. Неки од вас су можда у могућности да прошире своју службу, али сви се можемо трудити да будемо још делотворнији у служби.

Докле год извршавамо дело проповедања које нам је поверено доживљаваћемо и противљење. Сетите се да је Павле, након што је рекао да су му се отворила велика врата која воде у активност, написао: „Али има много противника.“ Међу онима који су се противили Павлу били су и Јевреји и нејевреји. Неки од њих су га отворено нападали, а други су лукаво ковали завере против њега (Дела 19:24-28; 20:18, 19).

И ми се данас суочавамо са сличном ситуацијом. Како се приближавамо уништењу овог злог система, очекујемо да ће противљење бити још веће. Сатана је пун ’великог гнева‘ и тај гнев нарочито искаљује на онима који служе Богу (Откр. 12:12). Никада не заборавите да је Сатана „владар света“. Исус је рекао својим ученицима: „Кад бисте били део света, свет би волео оно што је његово. Али пошто нисте део света, него сам вас ја изабрао из света, због тога вас свет мрзи“ (Јов. 14:30; 15:19).

Будимо одлучни да не дозволимо никоме да ослаби нашу веру у Бога нити да нас успори у нашем делу проповедања. Знамо да ће и даље бити оних који ће нас нападати и ковати завере против нас. Ипак, ми и даље проповедамо добру вест о Краљевству с поверењем у то да ће Исус, у време које је Јехова одредио, уништити Сатану и његове хорде. Противници нису ућуткали апостола Павла, нити успевају да ућуткају данашње Јеховине слуге. Упркос Сатанином гневу и мржњи света, Јеховин дух снажно делује међу Његовим народом. Зар нам не причињава велику радост сазнање да је број оних који објављују добру вест достигао 6 304 645!

Молимо се да наставите да користите прилике за унапређивање интереса Јеховиног величанственог Краљевства. Будите уверени у то да смо с пуно љубави заинтересовани за свакога од вас док „раме уз раме“ служимо Свевишњем Богу, Јехови (Соф. 3:9NW).

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока