Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драга браћо и сестре,

„ИМАЈТЕ незаслужену доброту и мир од Бога, нашег Оца, и Господа Исуса Христа“ (1. Кор. 1:3). Заиста, жељно ишчекујемо време када ће све што дише давати Јехови славу коју он и заслужује! (Пс. 150:6). Док очекујемо тај величанствени дан, наставимо да објављујемо добру вест о Божјем Краљевству и да стварамо ученике.

Служба јеванђелизирања је тренутно најважније дело које Јехова обавља на земљи (Мар. 13:10). Пошто смо дубоко свесни тога да је Јехова заинтересован за то дело, ми се молимо да нам помогне у томе, схватајући да сваки човек има право да извуче корист из откупнине (Откр. 14:6, 7, 14, 15). Истина је да се суочавамо са изазовима, али смо веома захвални што смо се ’обукли у силу с висине‘ како бисмо извршили ту службу! (Лука 24:49).

Лепо је када анализирамо протеклу службену годину и видимо шта је Јехова постигао преко својих лојалних слугу. Ојачан светим духом, Божји народ је показивао хришћанску љубав и тако победио мржњу која влада у свету. Таква љубав је била очигледна на конгресима. Од јуна до децембра 2003, делегати из више од стотину земаља присуствовали су на 32 међународна конгреса која су се одржала на свим континентима. На обласним и међународним конгресима били су интервјуисани мисионари, међународне слуге и бетелити на страној додели.

На тим конгресима је изашла брошура „Види добру земљу“ и књига Учи од Великог Учитеља. Осим тога, најављено је да ће пред крај службене 2004. године почети да се користи ревидирани приручник за Школу пионирске службе. С временом ће се дугогодишњи пионири који су већ били у овој школи придружити разредима нових пионира.

Захваљујући Божјој подршци и људској великодушности било је могуће да се изграде још многе Дворане Краљевства, нарочито у земљама са ограниченим средствима. С обзиром да у свету постоји све већа потреба за духовном храном, у многим земљама се проширују Бетели. Брошура Радуј се заувек животу на Земљи! сада постоји на 299 језика и укупно је одштампано 139 милиона примерака; Спознање које води до вечног живота одштампано је у преко 93 милиона примерака на 161 језику; а брошура Шта Бог захтева од нас? достигла је тираж од преко 200 милиона примерака на 267 језика.

Желимо да срдачно поздравимо 258 845 оних који су симболизовали своје предање крштењем у води током прошле службене године! Премда сте због пружања подршке Божјем Краљевству постали мета Сатанине мржње, ви уједно добијате Јеховин благослов и духовну заштиту док трчите трку која стоји пред вама (Јевр. 12:1, 2; Откр. 12:17). Да, будите сигурни да ваш ’чувар неће задремати‘ (Пс. 121:3).

Заиста је правовремен годишњи цитат за 2004: „Бдите... покажите да сте спремни“ (Мат. 24:42, 44). Библија каже да су хришћани привремени становници у овом систему ствари који се ближи свом крају (1. Петр. 2:11; 4:7). Дакле, треба да останемо усредсређени на духовне ствари, да и даље водимо једноставан живот и да пажљиво преиспитујемо своје срце. „Велики змај“ жели да нас прождере, да нас уклопи у свој систем ствари (Откр. 12:9).

Да бисмо остали будни, неопходно је да свакодневно читамо Библију. Она нам може помоћи да ’наше да значи да‘ што се тиче нашег предања и да се „чврсто држимо поуздања које смо имали у почетку, постојано до краја“ (Јак. 5:12; Јевр. 3:14). Свакодневно читање Библије помаже нам да останемо свесни тога колико се свет удаљио од Божјих непроменљивих мерила (Мал. 3:6; 2. Тим. 3:1, 13). Библијско спознање нам може помоћи да избегнемо „препредено смишљене лажне приче“ и да останемо верни Јехови (2. Петр. 1:16; 3:11).

Родитељи, да ли помажете својој деци да поставе духовне циљеве и да ’бдију‘, док их подижете у дисциплини и усмеравању размишљања у складу с Јеховиним? (Еф. 6:4). Да ли их поучавате да на своју будућност гледају попут најмудрије особе која је икада ходила земљом? Исус је могао да буде најбољи тесар, проналазач или лекар свих времена, али је уместо тога изабрао пуновремену службу. Нека вас његов пример покрене да помогнете својој деци да ставе интересе Краљевства на прво место у животу.

Класа верног роба, коју представља Водеће тело, од срца је захвална ’великом мноштву‘ што јој помаже у испуњавању одговорности да се ’добра вест о краљевству проповеда по целој настањеној земљи за сведочанство‘ (Откр. 7:9; Мат. 24:14, 45). Драга браћо, Јехова сигурно памти „ваше дело и љубав коју сте показали према његовом имену, тиме што сте служили светима и што и даље служите“ (Јевр. 6:10). Док на наредним страницама читате узбудљива искуства и осматрате резултате ваших уједињених напора, знајте да сте одиграли важну улогу у давању сведочанства по целом свету.

Будите и надаље храбри док ’пажљиво гледате на награду‘, не дозвољавајући да вас иједан човек или демон лиши ње (Јевр. 11:26; Кол. 2:18). Да, уздајте се у Јехову, уверени да ће он свима који га воле помоћи да добију вечни живот (Јов. 6:48-54).

Желимо вам рећи да се радујемо што служимо с вама, Јехови на славу.

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока