Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

САДА када се налазимо на прагу новог система ствари, више него икада је потребно да чекамо на Јехову (Соф. 3:8). Пророк Данило је рекао да ’Бог открива тајне, и да је дао познати оно што ће бити у току времена [„у последњим данима“, NW]‘ (Дан. 2:28). Заиста је велика предност што живимо на крају тог прореченог периода и што разумемо тајне које Јехова даје да се сада разумеју!

Јехова је преко ’верног и разборитог роба‘ постепено открио своју намеру да током ових немирних ’последњих дана‘ сакупи „велико мноштво“ обожавалаца из свих народа (Мат. 24:45; Откр. 7:9; 2. Тим. 3:1). У Исаији 2:2, 3 (NW) пише да ће се то глобално дело вршити „у последњим данима“. То сакупљање се наставља из године у годину, усред превирања и насиља које је раширено у свету.

Током календарске 2004. године, постали смо још свеснији тога колико је потребно да послушамо Исусове речи: „Бдите... Покажите да сте спремни“ (Мат. 24:42, 44). Да, оно што се дешава у свету има огроман значај за хришћане, који препознају „знакове времена̂“ и у складу с тиме и поступају (Мат. 16:1-3). У испуњењу своје Речи, Јехова ће и даље бити са својим теократски организованим народом, упркос било ком противљењу с којим ће се они можда суочити.

Иако неки настоје да отежају или зауставе објављивање вести о Краљевству, наша браћа настављају да говоре о истини и да се састају (Дела 5:19, 20; Јевр. 10:24, 25). У Русији је у јуну 2004. виши суд у Москви подржао одлуку да се забране активности Јеховиних сведока и да се затвори њихово представништво у том граду. Међутим, то није заплашило браћу; они знају шта Бог захтева од њих и стога њега као Владара слушају пре него људе (Дела 5:29). Уверени смо да ће Јехова водити своје слуге упркос тој неповољној судској одлуци.

Браћи у Грузији је задњих година одузимана имовина, нападале су их руље и паљена им је литература. Међутим, никакво оружје није било успешно против њих (Иса. 54:17). У службеној 2004. години, Јеховини сведоци су поново законски признати у Грузији. Конгреси су одржани без проблема, а и литература сада слободно стиже у земљу. Извештен је нови највећи број објавитеља и нови највећи број присутних на Меморијалу.

У Еритреји, Јерменији, Руанди, Северној Кореји и Туркменистану, браћа одлазе у затвор због своје вере. Иако се према њима лоше поступа, они знају шта је узрок њихових кушњи будући да Писмо говори о томе, и то им помаже да остану беспрекорни док се и даље уздају у Јехову и његово избављење (1. Петр. 1:6; 2. Петр. 2:9).

Док будеш читао Најважније догађаје током прошле године и док будеш разматрао Светски извештај за 2004. годину, радоваћеш се када будеш видео колика је Јеховина доброта (Пс. 31:20; 65:11NW). Надамо се да ће те овај Годишњак подстаћи да наставиш да живиш на начин који се допада Богу (1. Сол. 4:1).

И даље се улажу велики напори да се са истином дође до свих врста људи. На пример, да би се пружила духовна помоћ глувим и слепим особама припремљене су видео-касете, DVD-и и други материјал на знаковном језику, као и публикације на Брајевом писму. Многи објавитељи Краљевства научили су језике људи који су се доселили на подручје њихове скупштине.

Поред тога, основане су стотине група на подручјима до којих се тешко долази. Једна подружница надгледа преко 300 изолованих група у којима има преко 7 000 објавитеља. Од њих могу настати многе нове скупштине! Штавише, од 16 760 607 присутних на Меморијалу ове службене године, више од 10 милиона нису били Сведоци. То је јасан показатељ колика жетва тек предстоји.

Захваљујемо Јехови што нас је богато благословио и што на диван начин брине о нама из дана у дан (Посл. 10:22; Мал. 3:10; 1. Петр. 5:7). Док и даље уједињено служимо током ових ’последњих дана‘, ми се уздамо у Јехову. На које год проблеме да наиђемо, узмимо к срцу годишњи цитат за 2005. годину: „Помоћ је мени од Јехове“ (Пс. 121:2). Будите уверени да вас волимо и да се молимо за вас.

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока