Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

„ИМАЈТЕ незаслужену доброту и мир од Бога, нашег Оца, и Господа Исуса Христа.“ Овај поздрав се налази у многим писмима која је Павле слао скупштинама. Те речи добро описују оно што желимо свима вама (Еф. 1:2).

Колико смо само захвални за незаслужену доброту коју је Јехова показао путем откупне жртве Исуса Христа! Захваљујући откупнини, имамо добар однос са Богом. То никад не бисмо могли постићи својим залагањем, без обзира на то колико марљиво проучавали Библију, проповедали добру вест и чинили друга добра дела. Опроштење греха и вечни живот нису плата за наш труд, већ дарови који одражавају Јеховину незаслужену доброту преко Исуса Христа (Римљ. 11:6).

Павле је написао својим суверницима: „Усрдно [вас] молимо да не прихватите Божју незаслужену доброту, а онда промашите њену сврху. Јер он каже: ’У време прихватања чуо сам те, и у дан спасења помогао сам ти.‘ Гле! Сада је нарочито време прихватања. Гле! Сад је дан спасења.“ У првом веку, „време прихватања“ је претходило уништењу Јерусалима. Људи искреног срца који су волели Јехову били су спасени у духовном погледу. То је коначно водило и до дословног спасења свих верних особа које су побегле из Јерусалима пре његовог уништења, 70. н. е. (2. Кор. 6:1, 2).

И ми данас живимо у ’времену прихватања‘ и у ’дану спасења‘. Они које Јехова прихвата као своје слуге и који су спасени у духовном погледу имају изглед да ће дословно преживети „велики дан Јеховин“ који је веома близу (Соф. 1:14).

Будући да се Јеховин дан приближава, на нама лежи озбиљна одговорност. Треба да упозоравамо људе на оно што предстоји, као и да помогнемо особама искреног срца да прихвате његову незаслужену доброту како би могле бити спасене. Павле је увидео колико је та одговорност озбиљна. Он је написао: „Заиста, тешко мени ако не објављујем добру вест!“ Своја осећања је изразио и следећим речима: „Дужник сам... и мудрима и безумнима; зато, што се мене тиче, горљиво желим да објавим добру вест“ (1. Кор. 9:16; Римљ. 1:14, 15).

Јехова ће нас позвати на одговорност ако будемо занемаривали то важно дело упозоравања. Свесни смо онога што је Јехова рекао пророку Језекиљу: „Сине човечји, ја тебе постављам као стражу над домом Израеловим. Слушаћеш речи из уста мојих и опомињаћеш их од моје стране. Кад речем бездушнику: Погинућеш!, а ти га не опоменеш и не проговориш му да би одвратио бездушника од злог пута његовог, да би га сачувао у животу, онај ће бездушник умрети у својој недушевности, а ја ћу од тебе тражити крв његову“ (Јез. 3:17, 18).

Живот у овим последњим данима није нимало лак. Прави је изазов наћи равнотежу између породичних одговорности, запослења и учествовања у скупштинским активностима и делу проповедања. Поред тога, многи од вас се боре с болешћу, депресијом, старошћу, па и противљењем. Већина је оптерећена. Желимо да вам кажемо да саосећамо с вама, у складу са Исусовим речима: „Дођите к мени сви који сте уморни и оптерећени, и ја ћу вас окрепити“ (Мат. 11:28). Такође, желимо срдачно да похвалимо све вас који верно служите Јехови упркос већим или мањим препрекама на које наилазите.

Као резултат вашег ревног учешћа у делу проповедања и стварања ученика и захваљујући Јеховином благослову, у свету се сваке седмице у просеку крсте 4 764 особе. Током протекле службене године основано је 1 417 нових скупштина. Молимо се за то да нова књига Шта Библија заиста научава?, која је већ објављена на преко 120 језика, помогне милионима људи да извуку корист из Јеховине незаслужене доброте и добију мир који он пружа током овог ’дана спасења‘.

Будите уверени да вас волимо и да се молимо за вас. Такође вам захваљујемо што нас спомињете у својим молитвама.

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока