Пређи на садржај

Пређи на садржај

Дела Јеховиних сведока у савремено доба

Дела Јеховиних сведока у савремено доба

Дела Јеховиних сведока у савремено доба

Јужноафричка Република

Људе у овој земљи деценијама је раздвајао не само језик већ и апартхејд. Строги расни закони одређивали су ко ће где живети, где може путовати, радити и ићи у школу. Читајући овај извештај видећеш како су Јеховини сведоци духовно напредовали и задржали чврсто јединство упркос расизму, поделама и грађанским сукобима.

Летонија

Како су неки Сведоци избегли хапшење током окрутне комунистичке владавине? Зашто је један човек рекао: „Захвалан сам Богу што је дозволио да будем послат у радни логор“? Шта се догодило када је државни првак у дизању тегова прихватио библијску истину? У овом извештају ћеш видети да је упркос угњетавању које је трајало деценијама, Божји народ у Летонији увек био слободан у духовном погледу.

Реинион

Дело на овом тропском острву започело је када је једна породица Сведока ступила на његово тло 1961. године. Запази како су бринули о особама које су показале интерес за добру вест. Прочитај како је чинија чорбе навела једног противника да саслуша Божји народ. И откриј зашто је четворо одважних објавитеља Краљевства кренуло пешице на дуг пут до кратера једног угашеног вулкана.