Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

ПОПУТ Исуса, и ми искрено молимо Бога: „Нека се свети име твоје.“ Начин живота који водимо као Јеховини сведоци говори о нашој снажној жељи да живимо у складу с том молитвом. Наравно, од нас се очекује много више него да само знамо Божје име. Морамо користити сваку прилику да га славимо. Заиста, највећа част коју свако од нас може имати јесте да се назове Јеховиним сведоком (Мат. 6:9; Иса. 43:10).

У складу с Псалмом 110:3, Јеховин народ спремно обавља дело које је Јехова одредио да се мора обавити. Зашто се људи свих животних доба и различитог порекла толико труде у делу проповедања? Првенствено зато што воле Бога и што су му се лично предали. У Поновљеним законима 6:5, 6 дата нам је заповест да волимо Јехову ’свим својим срцем, душом и снагом‘. Та снажна љубав нас покреће да користимо своје време, снагу и средства како бисмо подупирали Божје Краљевство, а ту спада и учествовање у служби проповедања колико нам год околности дозвољавају.

Јехова је из љубави према људима заповедио да се добра вест о његовом Краљевству објављује по целом свету. Он не жели да ико пропадне, већ да се сви покају за непослушност и обрате му се како би остали живи (2. Петр. 3:9). „Мени није драго“, каже Јехова, „да онај ко је зао умре, него да се одврати од свог пута и да живи“ (Језек. 33:11). Када учествујемо у служби проповедања, ми смо очигледан доказ да Јехова воли наше ближње. Та чињеница несумњиво доприноси радости и задовољству које осећамо када обављамо то важно дело.

Наша дубока љубав према Јехови такође се види и у ставу који имамо према његовој надахнутој Речи, Светом писму. Без Библије не бисмо упознали Бога и приближили му се, као што нас на то подстиче Јаков 4:8. Такође не бисмо знали зашто смо овде и шта доноси будућност. Не бисмо знали да је наш праотац Адам узрок наших проблема (Римљ. 5:12). Такође не бисмо знали за изузетну љубав коју је Бог показао када је дао свог јединорођеног Сина као откупнину за нас. Јехова нам и на друге начине пружа одређену меру свог знања, мудрости и разумевања. Колико само ценимо дар који нам је пружио, његову духом надахнуту Реч! Цењење за тај величанствени дар покреће нас да ’искупљујемо време‘ да бисмо читали Његове речи, проучавали их и дубоко размишљали о њима (Еф. 5:15, 16; Пс. 1:1-3). Никада не треба да нам буде жао времена које је потребно за свакодневно читање Библије. Баш напротив, љубав према Богу треба да нас привуче његовој Речи, која ће нам помоћи да га боље упознамо и још више волимо.

Из Библије смо сазнали да се због Адамовог греха против Јехове цело човечанство, укључујући и све нас, налази у жалосном и безнадежном стању. Међутим, Бог је могао и јесте пружио излаз људима, предузевши кораке којима се побринуо да се његова намера са земљом оствари (Пост. 3:15).

Несумњиво је да свако од нас има снажну жељу да свети величанствено име нашег Бога. Док све више сазнајемо колико је диван Јехова Бог, покренути смо да сарађујемо с њим и његовом организацијом у обзнањивању његовог величанственог имена и намере. Уверени смо да сада имамо његову наклоност и благослов, а у новом свету и бескрајну будућност.

Драга браћо и сестре, као чланови Водећег тела желимо нагласити да вас пуно волимо. Такође вам желимо рећи да веома ценимо што се марљиво трудите да искористите време пре „велике невоље“ како бисте с добром вешћу дошли до што је могуће више људи (Откр. 7:14). На тај начин, пружате им исту прилику која је и вама указана, наиме, да добро упознају Бога и Христа, што води до вечног живота (Јов. 17:3).

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока

[Слика на 4. страни]

Кери Барбер

[Слика на 4. страни]

Џон Бар

[Слика на 4. страни]

Самјуел Херд

[Слика на 4. страни]

Џефри Џексон

[Слика на 5. страни]

Теодор Џерес

[Слика на 4. страни]

Стивен Лет

[Слика на 5. страни]

Герит Лош

[Слика на 5. страни]

Ентони Морис

[Слика на 5. страни]

Гај Пирс

[Слика на 5. страни]

Дејвид Сплејн