Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драга браћо и сестре,

Апостол Павле је користио сваку прилику да изрази љубав и цењење према својој браћи. Хришћанима у Риму написао је следеће: „Захваљујем свом Богу преко Исуса Христа за све вас, јер се о вашој вери говори по целом свету“ (Римљ. 1:8). Да, широм Римског царства, ти први хришћани су били познати по својој снажној вери и ревном проповедању (1. Сол. 1:8). Није чудо што их је Павле толико волео!

Попут Павла, и ми захваљујемо Јехови кад год размишљамо о вама. Све вас много волимо! Будите сигурни да вас и Јехова воли као појединце. Неки од вас трпе снажно противљење, али сви и даље настављате да проповедате. Колико само ваш одважан и неустрашив дух радује Јеховино срце! (Посл. 27:11).

У овом занимљивом издању Годишњака које ће ојачати вашу веру налази се извештај „Дела Јеховиних сведока у савремено доба“. Док га будете пажљиво читали и размишљали о ономе што је изнесено у њему, видећете мноштво доказа да је Господ Исус Христ изашао „побеђујући и кренуо у коначну победу“ и да ниједно оружје које је усмерено против његових следбеника неће имати успеха (Откр. 6:2; Иса. 54:17).

Павле је хришћанима у Филипима написао: „Захваљујем свом Богу... због вашег доприноса ширењу добре вести“ (Фил. 1:3-5). Ми, чланови Водећег тела, исто то мислимо о вама. Током службене 2007. године, 6 691 790 објавитеља провело је укупно 1 431 761 554 сата у проповедању добре вести у 236 држава широм света. Какав сте огроман допринос дали да би се добра вест објављивала! Помислите на то да смо сви дали свој допринос том делу путем ког се помаже стотинама хиљада особа, и све то доноси славу Јехови!

У једној другој прилици, Павле је показао да саосећа са својом браћом. Он је писао Солуњанима: „Непрестано имамо на уму... вашу истрајност која произлази из ваше наде у нашег Господа Исуса Христа, пред нашим Богом и Оцем“ (1. Сол. 1:2, 3). Заиста, живот је пун проблема. Тешкоће се јављају, али важно је да истрајавамо. С којим тешкоћама се ти лично суочаваш? Да ли си обесхрабрен због озбиљне болести која те ограничава у служењу Јехови? Да ли ти је вољеног брачног друга након много година брака одузео незасити непријатељ, смрт? (Посл. 30:15, 16). Да ли ти се чини да узалудно тражиш брачног друга који воли Јехову као и ти, јер си одлучан да послушаш библијски савет да се венчаш само у Господу? (1. Кор. 7:39). Да ли напорно радиш да би одгајио своју децу, док се при том суочаваш с озбиљним економским проблемима? У каквој год да си ситуацији, ако задржиш Краљевство на првом месту, буди сигуран да Јехова неће ’заборавити твој труд и љубав коју си показао према његовом имену‘. Молимо вас, браћо и сестре, ’не посустајте у чињењу добра‘ (Јевр. 6:10; Гал. 6:9).

Шта ће вам помоћи да истрајете? Као и у случају Солуњана, помоћи ће вам ’нада у нашег Господа Исуса Христа‘. Павле је с добрим разлогом касније упоредио „наду у спасење“ с чврстом кацигом која може заштитити хришћанина од негативног размишљања и озбиљних сумњи (1. Сол. 5:8).

Заиста, када истрајавате и задржавате радост, ви пружате одговор на Сатанине оптужбе у вези са спорним питањем Јеховиног права да влада. Сатана тврди да су људи по природи себични и да ће, иако служе Богу већ неко време, престати да то чине ако се појачају кушње или уколико овај поредак буде трајао дуже него што су то они очекивали. Ви имате прилику да покажете да је Ђаво подли лажов, што и јесте! Сваким даном, све сте ближи остварењу своје наде.

Као што је Павле спремно користио прилике да похвали своју браћу због њихове снажне вере, великодушног доприноса делу проповедања и њихове истрајности, тако и ми желимо да вас овом приликом похвалимо и да вам кажемо да вас волимо. Наставите с добрим радом!

Нека ова година буде пуна благослова у духовном погледу. Желимо вам све најбоље.

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока