Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драга браћо и сестре,

Заиста је велика част што смемо носити име Врховног Владара, Јехове! То име је вечно, непролазно и у сваком погледу неупоредиво. Сам Јехова нам је дао да носимо његово име и посебно од 1931. године познати смо по том јединственом имену (Ис. 43:10). Зато се ми с великим поносом идентификујемо као Јеховини сведоци.

Ђаво упорно покушава да уклони Божје име. Под његовом контролом, народи с презиром одбацују Јеховино име. Вавилон Велики, светско царство криве религије, мрзи Божје име и уклонио га је из многих превода Библије. Насупрот томе, Исус је узвисивао име свог Оца, стављајући га на прво место у узорној молитви, којој је поучио своје следбенике. Он је рекао: „Молите се, дакле, овако: ’Оче наш, који си на небесима, нека се свети име твоје‘“ (Мат. 6:9). Касније, у искреној молитви свом Оцу, рекао је: „Објавио сам твоје име људима које си ми дао из света“ (Јов. 17:6). Док опонашамо Исусов изврстан пример, одлучнији смо него икада пре да широм света ревно објављујемо Јеховино име.

Годишњи стих за 2009: ’Дајмо темељно сведочанство за добру вест‘, подстакао нас је да потпуно извршимо своју службу (Дела 20:24). Нема сумње да је током протекле службене године Јехова богато благословио наш труд. Широм света је дато огромно сведочанство на славу и част Јеховином имену. Остварен је нови највећи број од 7 313 173 објавитеља и сви они су удружили гласове док су проповедали и поучавали особе искреног срца које траже решење за многе свакодневне проблеме. На Спомен-свечаности је присуствовало 18 168 323 особе, што показује да би још милиони људи могли призвати Јеховино име пре него што дође крај овом злом поретку.

Докле год Јехова буде дозвољавао, наставићемо ревно да проповедамо добру вест о Краљевству и трудићемо се да на сваки могући начин дођемо до људи на нашем подручју (Мат. 24:14; Мар. 13:10). Било да то чинимо од врата до врата, на улици, путем писама, телефоном или неформално, настојмо да што је могуће већем броју људи обзнанимо Јеховино име и његову намеру.

Можемо бити потпуно уверени да ће Јехова ускоро посветити своје име (Језек. 36:23). Брзо се приближава време када ће бити ућуткани сви који клевећу Божје име. Биће то величанствен дан за све верне Јеховине слуге, које обзнањују његово име и подржавају његово право да влада!

На обласним и међународним конгресима „Бдите!“, који су током 2009. одржани широм света, јасно се видело да Јехова воли свој народ и да брине о њему. Ти конгреси су постали важан део историје данашњег Божјег народа и подстакли су нас да будемо још свеснији колико је важно да будно чекамо Јеховин дан (Мар. 13:37; 1. Сол. 5:1, 2, 4).

Јехова је заиста добар према нама и пуни наша срца весељем. Он нам даје да се одмарамо на зеленим пашњацима и води нас на спокојна места где теку обилне воде (Пс. 23:1, 2; 100:2, 5).

Будите уверени да ће Јехова наставити да вас благосиља док му и у наредним месецима будете верно служили!

Целокупном светском братству шаљемо срдачну хришћанску љубав,

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока