Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драга браћо и сестре,

С великим задовољством упућујемо ово писмо вама, верним Јеховиним слугама, којих сада има више од седам милиона. Нема сумње да када сретнете суверника из другог дела света одмах осетите посебну наклоност према њему (Јов. 13:34, 35). Верујемо да ћете такву наклоност осетити и док будете читали овај Годишњак са упечатљивим причама о вери и оданости ваше браће и сестара из разних земаља.

Извештаји из свих делова света показују да је много вас применило савет да једно вече у седмици редовно издваја за породично проучавање. Ви који имате малу децу били сте домишљати и нашли сте начине да их заинтересујете за проучавање и задржите им пажњу (Еф. 6:4). Супружници постају још ближи једно другом док заједно траже духовне драгуље (Еф. 5:28-33). Очигледно је да породицама и појединцима много користи што сада имају вече за дубоко проучавање Божје Речи (Ис. Нав. 1:8, 9).

Саосећамо са свима вама које су погодиле недавне природне катастрофе. Користимо прилику да захвалимо многима који су се током тих тешких периода без оклевања укључили у пружање хуманитарне помоћи (Дела 11:28-30; Гал. 6:9, 10). Осим тога, у свакој скупштини има оних који запажају материјалне потребе суверника и дискретно им помажу. Попут Дорке, ви сте ’богати добрим делима и помажете сиромашнима‘ (Дела 9:36). Будите уверени да Јехова све то види и да ће вам узвратити (Мат. 6:3, 4).

У неким земљама, ваша права грубо крше они који манипулишу законом да би ’стварали неприлике‘ (Пс. 94:20-22). Пошто знате да је Исус прорекао такво прогонство, ви храбро истрајавате и уздате се у Јеховину заштиту (Јов. 15:19, 20). Будите уверени да у молитвама стално помињемо све вас који сте „спремни за одбрану пред сваким ко од вас тражи образложење наде која је у вама“ (1. Петр. 3:13-15).

Желимо од срца да похвалимо милионе вас који из године у годину остајете морално чисти, упркос Сатаниним упорним настојањима да вас исквари и упркос његовом подмуклом ширењу неморала. У време када морал овог света тоне све дубље и дубље, ви ’јачате у Господу и његовој силној моћи‘ (Еф. 6:10). ’Обукли сте сву Божју ратну опрему‘ и тако се одупирете „Ђаволовим сплеткама“ (Еф. 6:11, 12). Увек имајте на уму да Јехова користи ваш пример да би пружио јасан и гласан одговор на Сатанино ругање (Посл. 27:11).

Веома нас је обрадовало што је 2011. године обележавању Христове смрти присуствовало 19 374 737 особа. Толики број присутних једним делом је резултат вашег изузетног одзива на подстицај да у априлу служите као помоћни пионири. Као верне Божје слуге, уједињено сте хвалили Јехову и сведочили о њему милионима људи широм света (Римљ. 10:18). Без обзира на то да ли сте међу 2 657 377 оних који су тог месеца били помоћни пионири или сте на други начин повећали учешће у служби проповедања, поносни смо на вас јер сте спремно и ревно учествовали у служби (Пс. 110:3; Кол. 3:23).

Прошле године, 263 131 особа се крстила у знак предања Јехови. Захвални смо Јехови због тога и захваљујемо свима вама што сте нам се придружили у преношењу позива: „’Дођи!‘ И ко год чује, нека каже: ’Дођи!‘ И ко је год жедан, нека дође! Ко год жели, нека узме воду живота бесплатно!“ (Откр. 22:17). Након што смо на обласном конгресу за 2011. боље разумели нека обележја Божјег Краљевства, сада са још више одушевљења говоримо: ’Нека дође Краљевство Божје.‘ Подстакнути Исусовим уверљивим речима: „Долазим брзо!“, свим срцем се слажемо са одговором апостола Јована: „Амин! Дођи, Господе Исусе!“ (Откр. 22:20).

Док будно ишчекујете тај величанствени догађај, будите уверени да много волимо све вас, који своју љубав према Јехови показујете „делом и истином“ (1. Јов. 3:18).

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока