Пређи на садржај

Да ли бисте желели да нешто више сазнате о Библији?

Да ли бисте желели да нешто више сазнате о Библији?

Да ли бисте желели да нешто више сазнате о Библији?

Зашто треба да читамо Библију?

БИБЛИЈА је књига без премца, будући да се у њој налазе Божје поуке пуне љубави (1. Солуњанима 2:13). Уколико примењујеш оно што она научава, имаћеш велике користи. Твоја љубав према Богу ће расти и Он од кога потиче „сваки добар дар и сваки савршен поклон“ биће ти ближи (Јаков 1:17). Сазнаћеш како да му се приближиш у молитви. Кад те задеси нека невоља осетићеш Божју помоћ. Уколико ускладиш свој живот с мерилима изнесеним у Библији, добићеш од Бога вечни живот (Римљанима 6:23).

У Библији се налазе просветљујуће истине. Они који стичу библијско спознање ослобођени су заблуда које владају животима милиона људи. Примера ради, кад знамо истину о томе шта се дешава кад умремо ослобођени смо страха од тога да ће мртви да нам нашкоде, или да наши умрли рођаци и пријатељи негде пате (Језекиљ 18:4). Библијско учење о ускрсењу пружа утеху онима којима је смрт однела неку драгу особу (Јован 11:25). Познавање истине о злим анђелима омогућује нам да будемо свесни колико је спиритизам опасан и помаже нам да схватимо зашто на земљи има тако пуно проблема.

Начела која је Бог дао да се запишу у Библији показују нам како да живимо да бисмо имали највише физичке користи. На пример, ’умереност у навикама‘ доприноси добром здрављу (1. Тимотеју 3:2). Тиме што се ’чистимо од сваке прљавштине тела и духа‘ не нарушавамо своје здравље (2. Коринћанима 7:1). Примењивање Божјих савета из Библије такође повећава срећу у браку и самопоштовање (1. Коринћанима 6:18).

Кад примењујеш Божју Реч постајеш срећнија особа. Библијско спознање нам помаже да пронађемо унутрашњи мир и задовољство, и даје нам наду. Оно нам помаже да развијамо лепе особине као што су саосећање, љубав, радост, мир, доброта и вера (Галатима 5:22, 23; Ефешанима 4:24, 32). Те особине од нас праве боље супружнике, очеве односно мајке, синове или ћерке.

Да ли си икада размишљао о будућности? Библијска пророчанства показују где смо у струји времена. Не само што та пророчанства описују стање у ком се свет данас налази већ и показују да ће Бог ускоро претворити Земљу у рај (Откривење 21:3, 4).

Помоћ у разумевању Библије

Можда си покушавао да читаш Библију и онда си установио да ју је тешко разумети. Можда не знаш где у њој да потражиш одговоре на своја питања. Ако је то тако, онда ниси једини. Свима нам је потребна помоћ да бисмо разумели Божју Реч. Јеховини сведоци у око 235 земаља света бесплатно поучавају о Библији милионе особа. Радо ће и теби помоћи.

Библију је обично најбоље проучавати постепено, почевши од њених основних учења (Јеврејима 6:1). Како будеш одмицао у проучавању, тако ће ти бити лакше да усвајаш ’чврсту храну‘, то јест дубље истине (Јеврејима 5:14). Библија је ауторитет. Публикације темељене на Писму, као што је брошура Шта Бог захтева од нас?, помоћи ће ти да разумеш библијске стихове о разним темама.

Да ли си вољан да седмично издвојиш време како би разумео Библију?

Библијски студиј се обично може организовати у време и на месту које теби одговара. Многи проучавају у свом дому. Неки чак проучавају и преко телефона. Тај програм за проучавање није на принципу разреда у ком има много особа, већ је уместо тога на личној основи и прилагођен је твојим околностима, укључујући и твој ниво знања и образовања. Нема полагања испита нити ћеш имати разлога да се осећаш непријатно. Добићеш одговоре на своја библијска питања и научићеш како да се приближиш Богу.

Такво проучавање Библије се не плаћа (Матеј 10:8). Оно се нуди бесплатно људима свих религија као и онима који не припадају ниједној религији, али који искрено желе да сазнају нешто више о Божјој Речи.

Ко све може да присуствује? Цела твоја породица. Било ко од пријатеља које желиш да позовеш. Или само ти, уколико ти се тако више свиђа.

Многи за проучавање Библије издвајају један сат седмично. Уколико можеш да издвојиш више времена или си пак временски ограничен, Сведоци ће се ставити на располагање да ти помогну.

Позивамо те да сазнаш више

Позивамо те да ступиш у контакт с Јеховиним сведоцима. Један од начина на које то можеш учинити јесте да пишеш на неку од доле наведених адреса. Тада ће те неко посетити да би с тобом водио бесплатан кућни библијски студиј.

□ Пошаљите ми примерак књиге Шта Библија заиста научава?

□ Молим вас ступите са мном у контакт ради бесплатног проучавања

Уколико није другачије назначено, сви стихови су из превода Бакотић/Нови свет.