Пређи на садржај

Пређи на садржај

Свет без рата — и ти га можеш доживети

Свет без рата — и ти га можеш доживети

Свет без рата — и ти га можеш доживети

1-4. (а) Зашто је ово хитно време одлуке? (б) Шта се од особе захтева да би донела исправну одлуку?

 НАДАХНУТО пророчанство из 2. поглавља Исаије заиста налази своје испуњење у нашем времену. Свет без рата је близу. Милиони Јеховиних сведока широм Земље већ су ’прековали своје мачеве у раонике и копља своја у српове‘. Иако долазе из свих нација и различитог су порекла, они су научили да надвладају све некадашње предрасуде и мржње и научили су путеве Бога правог мира, Јехове (Исаија 2:4). Због тог мирољубивог става, били су у концентрационим логорима с Јеврејима (1933-1945).

2 Ма како да су светли изгледи за будућност, они нису светли за све. Јехова неће бескрајно чекати да сви људи прекују своје мачеве у плугове. Има оних који нису спремни да то учине. Псалмиста не оставља места сумњи с обзиром на судбину таквих појединаца: „Јер ће се истребити који зло чине, а који се у Господа уздају држаће земљу. Још мало и нестаће бездушника. Погледаћеш на место његово, и њега већ неће више бити“ (Псалам 37:9, 10). Да, Јехова ће деловати у веома блиској будућности, ’прекидајући ратове до краја земље‘ (Псалам 46:9-11 [46:8-10, ДК]).

3 Исто Исусово пророчанство које је пружило знак последњих дана такође је истакло близину Божје интервенције. Исус је рекао: „Овај нараштај [нараштај од 1914. који је био сведок краја ’одређених времена‘] неће проћи док се све то не збуде“ (Матеј 24:34; Лука 21:24NW). Тај нараштај је веома близу свом проласку. Да, сада је време одлуке за читаво човечанство! Данас, у овим последњим данима, или „крају дана̂“ (JP), морамо изабрати да ли ћемо се ’попети на гору Господњу‘ да будемо ’поучени његовим путевима‘ или нећемо. Али, као што смо видели из овог разматрања, много тога је укључено у упознавање правог Бога, у то „да нас својим путевима учи, да ходимо стазама његовим“ (Исаија 2:2, 3). То није једноставно ствар читања неке брошуре или предузимања кратког течаја проучавања. То укључује много дубље поуке које утичу на нечији читав начин живота. Да ли би желео знати више о Богу мира?

4 Јеховини сведоци спремни су да ти помогну да предузмеш такво озбиљно истраживање. Охрабрујемо те да наставиш истраживати ту тему у свој озбиљности, да би и ти могао бити међу онима који ’иду на гору Господњу које он поучава својим путевима‘. За даљњу помоћ, ступи у везу с Јеховиним сведоцима у оближњој Дворани Краљевства или пиши издавачима ове брошуре. (Види страну 32.) Пророк Михеј добро је изразио задовољавајући резултат: „Сваки ће код своје лозе седети и под својом смоквом, нико их бунити неће“. Буди и ти међу онима који ’довека ходе у име Јехове‘ у свету без рата! (Михеј 4:4, 5).

[Питања за разматрање]