Пређи на садржај

Пређи на садржај

Дивна будућност

Дивна будућност

Ускоро ће Сатана и демони бити избачени из борбе

Сатана и његови демони неће још дуго заводити човечанство. Јехова их је већ збацио с неба (Откривење 12:9). У блиској будућности, Бог ће опет наступити против Сатане и његових демона. У визији коју је добио од Бога, апостол Јован је рекао: „И видео сам анђела како силази с неба с кључем бездана и великим ланцем у руци. И шчепао је змаја, празмију, који је Ђаво и Сатана, и свезао га на хиљаду година. И бацио га је у бездан и затворио га и запечатио га над њим, да више не заводи народе док се не наврши хиљаду година“ (Откривење 20:1-3NW). Касније ће Сатана и његови демони бити заувек уништени (Откривење 20:10).

Зли људи на Земљи такође ће бити уклоњени (Псалам 37:9, 10; Лука 13:5).

Мртви ће опет живети!

Мртви ће се вратити у живот на Земљи

Кад Сатана и демони буду уклоњени с пута, Јехова ће човечанству пружити многе благослове. Сећаш се да су мртви беживотни, непостојећи. Исус је упоредио смрт са спавањем — дубоким спавањем без снова (Јован 11:11-14). То је учинио зато што је знао да ће доћи време кад ће они који спавају у смрти бити пробуђени за живот. Он је рекао: „Долази час у који ће сви они у спомен-гробовима... изаћи“ (Јован 5:28, 29NW; упореди Дела 24:15).

Они ће бити доведени у живот о вде на Земљи. Уместо вести да су људи умрли, радосни извештаји ће говорити о онима који су враћени натраг у живот! Каква ће само радост бити поздравити вољене кад се врате из гробова!