Пређи на садржај

Пређи на садржај

Рајска Земља

Рајска Земља

Јехова ће у потпуности поништити све зло које је учинио Сатана. Јехова је Исуса учинио Краљем над целом Земљом. Под његовом владавином, Земља ће бити претворена у рај (Данијел 7:13, 14; Лука 23:43).

Јехова обећава следеће:

  • ОБИЉЕ ХРАНЕ: „Земља ће сигурно дати свој род; благословиће нас Бог, Бог наш.“ „Биће изобиље жита на Земљи; обиље ће бити по врховима гора.“ (Псалам 67:6; 72:16NW).

  • НЕМА ВИШЕ РАТА: „Дођите, промотрите активности Јеховине, какве је запањујуће догађаје предузео на земљи. Чини да ратови нестају до краја земље“ (Псалам 46:8, 9NW).

  • НЕМА ЗЛИХ ЉУДИ: „Злочинци ће бити одрезани... Још само мало и злога више неће бити; сигурно ћеш обратити пажњу на његово место, а њега нема“ (Псалам 37:9, 10NW).

  • НЕМА БОЛЕСТИ, ЖАЛОСТИ ИЛИ СМРТИ: „Тада ће се отворити очи слепих, а уши глувих отчепити. Тада ће се хроми верати као јелен, а језик немога ће у весељу узвикивати“ (Исаија 35:5, 6NW).

    „И сам Бог биће с њима. И он ће отрти сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни жалости ни вике ни боли више неће бити. Што је пре било прошло је“ (Откривење 21:3, 4NW).

Насупрот Сатани и демонима, Јехова никад не лаже. Све што он обећа мора се обистинити (Лука 1:36, 37). Јехова те воли и жели да живиш у Рају који ће начинити. Зато се повежи са Јеховиним сведоцима како би више сазнао о дивним истинама које се могу пронаћи у Божјој речи. Ако у свом животу примењујеш истину, бићеш ослобођен ропства лажи, празноверја и незнања. Временом ћеш бити ослобођен чак и ропства греха и смрти. Као што је Исус рекао: „Познаћете истину, и истина ће вас ослободити“ (Јован 8:32NW).