Пређи на садржај

Пређи на садржај

Служити Јехови а не Сатани

Служити Јехови а не Сатани

Пред свима нама стоји избор. Хоћемо ли служити Јехови или Сатани и његовим демонима. Не можемо служити и једном и другом. Како је само мудро служити Јехови!

Јехова је добар

Као што смо видели, демони се радују кад повређују и заводе људе. Јехова није такав. Он воли човечанство као што отац воли своју децу. Он је Даривалац ’сваког доброг дара и сваког савршеног поклона‘ (Јаков 1:17). Он није ускратио људима ништа добро, чак и по велику цену за самог себе (Ефесцима 2:4-7).

Исус, Божји Син, показао је љубав према људима лечећи њихове болести

Размисли о стварима које је на Земљи учинио Исус, Божји Син. Учинио је да неми говоре и дао је вид слепима. Излечио је губавце и хроме. Истеривао је демоне и лечио све врсте болести. Исус је помоћу Божје силе чак подизао мртве у живот (Матеј 9:32-35; 15:30, 31; Лука 7:11-15).

Уместо да говори лажи како би нас завео, Бог увек говори истину. Он никад никога не вара (Бројеви 23:19).

Избећи нечисте обичаје

Као што паукова мрежа чврсто ухвати муву, тако су и милиони људи чврсто ухваћени празноверјем и лажима. Они се боје мртвих. Боје се демона. Они су забринути због проклетстава, кобних знакова, амајлија и фетиша. Заробљени су веровањима и традицијама које се темеље на лажима Сатане Ђавола. Божје слуге нису ухваћене у замку ниједном од ових ствари.

Јехова је далеко моћнији од Сатане. Ако служиш Јехови, он ће те заштитити од демона (Јаков 4:7). На тебе неће деловати чини. На пример, у Нигерији су три моћна врача бацили чини како би убили Сведока Јехове који је одбио да напусти град. Кад чини нису успеле, један врач се уплашио, отишао до Сведока и преклињао за милост.

Ефешани су спалили своје књиге о магији

Ако те узнемирују демони, можеш звати Јехову по имену и он ће те заштитити (Пословице 18:10). Али да би имао Божју заштиту, мораш у потпуности прекинути са свим што је повезано са спиритизмом и обожавањем демона. Обожаваоци Бога у старом Ефесу су то учинили. Сакупили су све своје књиге о магији и спалили их (Дела 19:19, 20). Божје слуге данас морају учинити то исто. Ослободи се амајлија, „заштитних“ огрлица, идола, књига о магији и свега другог што је повезано са спиритистичким обичајима.

Врши право обожавање

Ако желиш да се допаднеш Богу, није довољно само да одбациш криво обожавање и престанеш да чиниш лоше ствари. Мораш активно вршити чисто обожавање. Библија показује шта се захтева:

Присуствуј хришћанским састанцима (Јеврејима 10:24, 25)

Проучавај Библију (Јован 17:3)

Проповедај другима (Матеј 24:14)

Моли се Јехови (Филипљанима 4:6, 7)

Крсти се (Дела 2:41)

Повежи се са Јеховиним сведоцима

Сатана и демони имају на Земљи људе који уче и чине погрешне ствари. Али и Јехова има свој народ. То су Јеховини сведоци (Исаија 43:10). Широм света има више од четири милиона Сведока. Сви они се јако труде да поступају исправно и поучавају људе о истини. У већини земаља можеш их срести у Краљевској дворани, где ће те срдачно примити.

Њихово дело се састоји у томе да помогну другима да служе Богу. Они ће с тобом у твом дому проучавати Библију, помажући ти да научиш како на исправан начин да обожаваш Јехову. За то не треба ништа да платиш. Сведоци радосно поучавају о истини, јер воле људе и Јехову Бога.

Јеховини сведоци ће ти помоћи да служиш Богу