Пређи на садржај

Пређи на садржај

Исус довршава све што Бог захтева

Исус довршава све што Бог захтева

Поглавље 133

Исус довршава све што Бог захтева

КАД Краљ-Ратник Исус Христ уклони Сатану и његов безбожни свет, какав ће то бити разлог за радовање! Коначно започиње мирна Исусова Хиљадгодишња владавина!

Под вођством Исуса и његових сукраљева, преживели из Армагедона очистиће рушевине које ће за собом оставити тај праведни рат. Вероватно ће преживели на Земљи такође неко време рађати децу, и они ће суделовати у угодном послу неговања и обрађивања Земље у диван парку сличан врт.

Временом ће Исус довести у живот небројене милионе из њихових гробова да се радују том прекрасном Рају. То ће учинити у испуњењу свог властитог јамства: ”Долази час у који ће сви они који су спомен гробовима... изаћи.“

Међу онима које Исус ускрсава биће и бивши злочинац који је умро уз њега на мученичком стубу. Присети се да му је Исус обећао: ”Заиста ти кажем данас: Бићеш са мном у Рају.“ Не, тај човек неће бити узет на небо да влада са Христом као краљ, нити ће Исус поново постати човек и са њим живети на рајској Земљи. Уместо тога, Исус ће бити са бившим злочинцем тако што ће га ускрснути за живот у Рају и побринути се за његове потребе, како физичке тако и духовне, како показује следећа страна.

Замисли то! Под Исусовом пажњом пуном љубави, цела људска породица — преживели из Армагедона, њихово потомство и милијарде ускрснулих који га слушају — напредоваће ка људском савршенству. Јехова ће, помоћу свог краљевског Сина Исуса Христа, духовно пребивати са човечанством. ”И“, као што каже глас с неба који је Јован чуо, ”он ће отрти сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни жалости ни вике ни боли више неће бити.“ Ниједна особа на Земљи неће патити или бити болесна.

На крају Исусове Хиљадгодишње владавине, стање ће бити управо како је Бог првобитно намеравао кад је рекао првом људском пару, Адаму и Еви, да се множе и напуне Земљу. Да, Земља ће бити напуњена праведном породицом савршених људи. Тако ће бити зато што ће се користи Исусове откупне жртве применити на свакога. Смрти услед Адамовог греха више неће бити!

Дакле, Исус ће извршити све што је Јехова тражио од њега. Зато ће он, на крају хиљаду година, предати свом Оцу Краљевство и до савршенства доведену људску породицу. Бог ће тада ослободити Сатану и његове демоне из бездана неактивности сличне смрти. Са којом намером?

Па, на крају хиљаду година ће већина оних који буду живели у Рају бити ускрснули чија вера никад није била испитана. Пре умирања, они нису упознали Божја обећања и тако нису могли показати своју веру у њих. Дакле, након што буду ускрснути и поучени библијским истинама, за њих је лако да у Рају, без икаквог противљења, служе Богу. Али, ако се Сатани да̂ прилика да покуша да их заустави од даљњег служења Богу, хоће ли се показати лојални под испитом? Да би се одговорило на то питање, биће пуштен Сатана.

Откривење дато Јовану показује да ће се Сатана, после Исусове Хиљадугодишње владавине, показати успешним у одвраћању неодређеног броја људи од служења Богу. Међутим, кад заврши коначни испит, Сатана, његови демони и сви они које је успео да заведе биће заувек уништени. С друге стране, потпуно испитани, верни преживели наставиће да живе да би се радовали благословима свог небеског Оца у сву вечност.

Заиста, Исус је одиграо, и наставиће да игра, пресудну улогу у извршавању Божјих славних намера. Какву величанствену будућност можемо уживати као последицу свега што он обавља као Божји велики небески Краљ. Ипак, не можемо заборавити све што је учинио док је био човек.

Исус је спремно дошао на Земљу и поучавао нас о свом Оцу. Осим тога, он је служио као пример драгоцених Божјих особина. Наша су срца дирнута кад размишљамо о његовој достојанственој храбрости и мужевности, његовој неупоредивој мудрости, његовој величанственој способности као учитеља, његовом неустрашивом вођству и његовом нежном сажаљењу и разумевању. Кад се присетимо како је неописиво патио док је приносио откупнину, једино средство преко ког можемо добити живот, сигурно су наша срца дирнута цењењем за њега!

Заиста, каквог смо само човека видели у овом разматрању Исусовог живота! Његова величина је очигледна и неодољива. Подстакнути смо да поновимо речи римског намесника Понтија Пилата: ”Ево човека!“ Да, заиста, то је ’човек‘, највећи човек који је икада живео!

Нашим прихватањем припреме његове откупне жртве, од нас може бити отклоњења тежина греха и смрти наслеђене од Адама, а Исус може постати наш ”Вечни Отац“. Сви који ће примити вечни живот морају спознати не само Бога већ и његовог Сина, Исуса Христа. Нека ти читање и проучавање ове књиге помогне у стицању тог животодајног спознања! 1. Јованова 2:17; 1:7; Јован 5:28, 29; 3:16; 17:3; 19:5; Лука 23:43; 1. Мојсијева 1:28; 1. Коринћанима 15:24-28; Откривење 20:1-3, 6-10; 21:3, 4; Исаија 9:6.

▪ Шта ће бити срећна предност преживелих из Армагедона и њихове деце?

▪ Ко ће се радовати Рају, поред преживелих из Армагедона и њихове деце, и на који начин ће Исус бити са њима?

▪ Какво ће бити стање на крају хиљаду година, и шта ће Исус тада учинити?

▪ Зашто ће Сатана бити ослобођен из бездана, и шта ће се на крају догодити њему и свима који га следе?

▪ Како Исус може постати наш ”Вечни Отац“?