Пређи на садржај

Пређи на садржај

Помагати другима да врше Божју вољу

Помагати другима да врше Божју вољу

15. лекција

Помагати другима да врше Божју вољу

Зашто да причаш другима о добрим стварима које учиш? (1)

Коме би могао да пренесеш добру вест? (2)

Како твоје понашање може утицати на друге? (2)

Када можеш проповедати заједно са скупштином? (3)

1. До сада си научио многе добре ствари из Библије. То спознање треба да доведе до тога да развијаш хришћанску личност (Ефесцима 4:22-24). Такво спознање је неопходно да би добио вечни живот (Јован 17:3). Међутим, и други треба да чују добру вест како би и они могли бити спасени. Сви прави хришћани морају сведочити другима. То је Божја заповест (Римљанима 10:10; 1. Коринћанима 9:16; 1. Тимотеју 4:16).

2. Можеш почети тако што ћеш онима који су око тебе пренети добре ствари које учиш. Испричај их својој породици, пријатељима, школским друговима и колегама на послу. Буди благ и стрпљив док то радиш (2. Тимотеју 2:24, 25). Упамти да људи често више гледају на нечије понашање него што слушају оно што он говори. Зато твоје добро понашање може привући друге да слушају поруку коју им говориш (Матеј 5:16; 1. Петрова 3:1, 2, 16).

3. С временом можеш испуњавати услове да почнеш с проповедањем с локалном скупштином Јеховиних сведока. То је важан корак у твом напретку (Матеј 24:14). Каква би радост била кад би неком другом могао да помогнеш да постане Јеховин слуга и добије вечни живот! (1. Солуњанима 2:19, 20).