Пређи на садржај

Пређи на садржај

Твоја одлука да служиш Богу

Твоја одлука да служиш Богу

16. лекција

Твоја одлука да служиш Богу

Шта мораш урадити да би постао Божји пријатељ? (1, 2)

Како се предајеш Богу? (1)

Када треба да се крстиш? (2)

Како можеш добити снагу да останеш веран Богу? (3)

1. Да би постао Божји пријатељ, мораш стећи добро спознање библијске истине (1. Тимотеју 2:3, 4), положити веру у ствари које учиш (Јеврејима 11:6), покајати се за своје грехе (Дела апостолска 17:30, 31) и обратити се у свом начину живота (Дела апостолска 3:19). Затим твоја љубав према Богу треба да те наведе да му се предаш. То значи да му у личној, приватној молитви кажеш да му се предајеш да би вршио његову вољу (Матеј 16:24; 22:37).

2. Након што си се предао Богу, треба да се крстиш (Матеј 28:19, 20). Крштење свима ставља до знања да си се предао Јехови. Зато је крштење само за оне који су довољно стари да донесу одлуку да служе Богу. Кад се особа крсти, њено цело тело треба да се тренутно урони у воду a (Марко 1:9, 10; Дела апостолска 8:36).

3. Након што извршиш предање, Јехова ће очекивати да живиш према свом обећању (Псалам 50:14; Проповедник 5:3, 4). Ђаво ће покушати да те одврати од служења Јехови (1. Петрова 5:8). Али, приближи се Богу у молитви (Филипљанима 4:6, 7). Сваког дана проучавај његову Реч (Псалам 1:1-3). Остани близу скупштине (Јеврејима 13:17). Чинећи све то, ти ћеш добити снагу да останеш веран Богу. Тако у сву вечност можеш чинити оно што Бог захтева од тебе!

[Фуснота]

a У припреми за крштење препоручује се проучавање књиге Спознање које води до вечног живота или неке сличне књиге коју је објавио Watch Tower Bible and Tract Society.