Пређи на садржај

Пређи на садржај

91. ПРИЧА

Исус поучава на једној гори

Исус поучава на једној гори

ПОГЛЕДАЈ Исуса. Он овде седи и поучава људе на једној гори у Галилеји. Они који седе најближе њему јесу његови ученици. Он је изабрао њих 12 да буду апостоли. Апостоли су били Исусови посебни ученици. Да ли знаш њихова имена?

То су Симон Петар и његов брат Андрија. Затим Јаков и Јован, који су такође били браћа. Још један апостол се звао Јаков, и још један се такође звао Симон. Два апостола су се звали Јуда. Један је био Јуда Искариотски, а другог Јуду су још звали и Тадија. Затим, ту су били Филип и Натанаило (којег су још звали Вартоломеј), као и Матеј и Тома.

Након што се вратио из Самарије, Исус је први пут почео да говори: ’Близу је небеско краљевство.‘ Да ли знаш шта је то краљевство? То је права владавина од Бога. Њен краљ је Исус. Он ће владати с неба и донеће мир на земљу. Под Божјим краљевством, цела планета ће бити претворена у диван рај.

Исус је овде поучавао људе о том краљевству. ’Овако треба да се молите‘, објаснио је он. ’Оче наш на небу, нека се поштује твоје име. Нека дође твоје краљевство. Нека се врши твоја воља на земљи, као што се врши на небу.‘ Многи људи називају ту молитву ’Господова молитва‘. Други је називају ’Оченаш‘. Да ли можеш да поновиш целу ову молитву?

Исус је поучавао људе и томе какви треба да буду једни према другима. ’Чините другима све што желите да они чине вама‘, рекао је. Да ли ти се свиђа када су други добри према теби? Зато је Исус рекао да и ми треба да будемо добри према другима. Биће дивно када у рају на земљи сви буду тако поступали, зар не?