Пређи на садржај

Пређи на садржај

94. ПРИЧА

Он воли малу децу

Он воли малу децу

ПОГЛЕДАЈ како је Исус овде загрлио овог малог дечака. Може се рећи да је Исус стварно био заинтересован за децу. Људи који то посматрају су апостоли. Шта им то Исус говори? Хајде да сазнамо.

Исус и апостоли су се управо вратили с једног далеког пута. Док су били на путу, апостоли су се расправљали међу собом. Зато их је Исус касније питао: ’Око чега сте се препирали на путу?‘ Исус је заправо знао око чега су се препирали. Али, ипак их је питао како би видео да ли ће му то апостоли рећи.

Апостоли нису одговорили, јер су се на путу препирали око тога ко је од њих највећи. Неки апостоли су желели да буду важнији од других. Како ће им Исус рећи да није у реду то што желе да буду највећи?

Позвао је овог малог дечака и ставио га испред свих. Затим је својим ученицима рекао: ’Желим да знате да ако се не промените и не постанете као ово мало дете, никада нећете ући у Божје краљевство. Највећа особа у краљевству је она која је попут овог малог детета.‘ Да ли знаш зашто је Исус то рекао?

Мала деца се не брину око тога да ли су већа или важнија од других. Зато је требало да апостоли науче да у томе буду попут деце и да се не свађају око тога ко је већи или важнији.

Било је и других прилика када је Исус показао да му је веома стало до мале деце. Неколико месеци касније, неки људи су довели децу да виде Исуса. Апостоли су покушали да их спрече у томе. Али Исус је рекао апостолима: ’Пустите децу да дођу код мене, и не браните им, јер Божје краљевство припада онима који су попут њих.‘ Затим је Исус узео децу у наручје и благословио их. Баш је добро што знамо да Исус воли малу децу, зар не?