Пређи на садржај

Пређи на садржај

96. ПРИЧА

Исус лечи болесне

Исус лечи болесне

ДОК је путовао по целој земљи, Исус је лечио болесне. Вести о тим чудима шириле су се по свим градовима и селима. Зато су му људи доводили хроме, слепе, глуве и још многе друге који су били болесни. Исус их је све излечио.

Сада је прошло више од три године откако је Јован крстио Исуса. Исус је рекао апостолима да ће ускоро отићи у Јерусалим, где ће бити убијен и затим ускрснут из мртвих. У међувремену, Исус је наставио да лечи болесне.

Једном је Исус поучавао на Сабат. Сабат је дан одмора код Јевреја. Жена коју овде видиш била је јако болесна. Она је 18 година била погнута и није могла да се усправи. Зато је Исус ставио руке на њу и она је почела да се усправља. Била је излечена!

Религиозне вође су биле много љуте због тога. ’Има шест дана када треба радити‘, викао је један од њих мноштву. ’То су дани за лечење, а не Сабат!‘

Али, Исус је одговорио: ’Ви сте зли. Свако од вас би одвезао свог магарца и извео га да га напоји на Сабат. Према томе, зар ову сироту жену, која је болесна већ 18 година, не треба излечити на Сабат?‘ Исусов одговор је посрамио те људе.

Касније су Исус и апостоли кренули за Јерусалим. Када су излазили из града Јерихона, два слепа просјака су чула да пролази Исус. Зато су повикали: ’Исусе, помози нам!‘

Исус је позвао те слепе људе и питао их: ’Шта желите да урадим за вас?‘ Они су рекли: ’Господе, нека нам се отворе очи.‘ Исус им је дотакао очи и они су одмах прогледали! Да ли знаш зашто је Исус чинио сва та дивна чуда? Зато што је волео људе и желео да верују у њега. Када он буде владао као Краљ, можемо бити сигурни да нико на земљи више неће бити болестан.