Пређи на садржај

Пређи на садржај

4. ЛЕКЦИЈА

Како можеш учити о Богу

Како можеш учити о Богу

О Јехови можеш учити ако читаш Библију. Пре много времена, Бог је изабрао неке људе да запишу његове мисли. Ти се записи заједно зову Библија. Данас ми учимо о Богу тако што читамо Библију. Библија се назива и Божја Реч, зато што садржи Јеховину реч, то јест поруку од њега. Ми можемо веровати у оно што стоји у Библији зато што Јехова никада не лаже. ’Немогуће је да Бог лаже‘ (Јеврејима 6:18). У Божјој Речи се налази истина (Јован 17:17).

Библија је један од највреднијих дарова које је Бог дао људима. Она је попут писма које отац пун љубави пише својој деци. Она нам прича о Божјем обећању да ову планету претвори у једно предивно место за живот — у рај. Прича нам шта је он за своју верну децу урадио у прошлости, шта ради сада и шта ће урадити у будућности. Она нам такође помаже да решимо наше проблеме и да пронађемо срећу (2. Тимотеју 3:16, 17).

Јеховини сведоци су Божји пријатељи; они ће ти помоћи да разумеш оно чему нас Библија поучава. Ти им само реци да желиш да проучаваш Библију. Они то раде бесплатно (Матеј 10:8). Поред тога, можеш да идеш на хришћанске састанке. Они се одржавају на местима за обожавање која се називају Дворане Краљевства. Ако посећујеш хришћанске састанке, брзо ћеш повећавати своје спознање о Богу.

О Богу можеш учити из онога што је створио. На пример, Библија каже: „Створи Бог небо и земљу“ (Постање 1:1). Када је Јехова створио „небо“, начинио је Сунце. Шта нам то говори о Богу? Говори нам да Јехова има велику моћ. Само је он могао да створи нешто тако моћно као што је Сунце. То нам такође говори да је Јехова мудар, пошто је била потребна мудрост да би се створило Сунце, које даје топлоту и светлост, и никада не сагори.

Из онога што је Јехова створио види се да нас он воли. Размисли мало о разним врстама воћа које имамо овде на земљи. Јехова је могао да створи само једну врсту воћа — или баш ниједну. Али не, Јехова нам је дао многобројне врсте воћа разних облика, разних величина, боје и укуса. То показује да Јехова није само Бог пун љубави већ и да је веома великодушан, брижан и добар (Псалам 104:24).