Пређи на садржај

Пређи на садржај

9. ЛЕКЦИЈА

Ко су Божји пријатељи?

Ко су Божји пријатељи?

Исус Христ је Јеховин Син и његов најближи, најдражи пријатељ. Пре него што је живео на земљи као човек, Исус је живео на небу као моћно духовно створење (Јован 17:5). Онда је дошао на земљу како би људе поучавао истини о Богу (Јован 18:37). Он је такође дао свој људски живот да би послушне људе спасао од греха и смрти (Римљанима 6:23). Исус је сада Краљ Божјег Краљевства, небеске владавине која ће на овој планети остварити Рај (Откривење 19:16).

И анђели су Божји пријатељи. Анђели нису створени као људи на земљи. Они су створени на небу пре него што је Бог начинио земљу (Јов 38:4-7). Анђела има на милионе (Данило 7:10). Ти Божји небески пријатељи желе да људи сазнају истину о Јехови (Откривење 14:6, 7).

Бог има пријатеље и на земљи; он их зове својим сведоцима. Сведок на суду говори шта зна о некоме или нечему. Јеховини сведоци говоре другима оно што знају о Јехови и његовој намери (Исаија 43:10). Попут анђела, и Сведоци желе да ти помогну да сазнаш истину о Јехови. Они желе да и ти будеш Божји пријатељ.