Пређи на садржај

Пређи на садржај

6. ЛЕКЦИЈА

Рај је близу!

Рај је близу!

Лоше ствари које се данас догађају у свету показују да је Рај близу. Библија је рекла да ћемо непосредно пре него што дође Рај доживети ужасно време. Ми данас живимо у том времену! Ево неких ствари за које је Библија рекла да ће се догађати:

Велики ратови. ’Устаће нација против нације и краљевство против краљевства‘ (Матеј 24:7). Ово пророчанство се обистинило. Од 1914. године, била су два светска рата и много мањих ратова. У њима су изгинули милиони људи.

Распрострањене болести. „У једном месту за другим биће пошасти“ (Лука 21:11). Да ли се ово обистинило? Јесте. Рак, срчана обољења, туберкулоза, маларија, сида и друге болести однеле су милионе живота.

Несташица хране. По целом свету има људи који немају шта да једу. Сваке године милиони људи умиру од глади. То је још један знак да ће ускоро доћи Рај. Библија каже: „Биће несташица̂ хране“ (Марко 13:8).

Земљотреси. „Биће... земљотреса̂ у једном месту за другим“ (Матеј 24:7). И ово се обистинило у нашем времену. Од 1914. године у земљотресима је погинуло преко милион људи.

Зли људи. Људи ће бити „љубитељи новца“ и „самољубиви“. Они ће ’више волети уживања него Бога‘. Деца ће бити ’непослушна родитељима‘ (2. Тимотеју 3:1-5). Зар се не слажеш да данас има много таквих људи? Они немају поштовања према Богу, и стварају невоље онима који желе да уче о Богу.

Криминал. Такође ће доћи до ’умножавања безакоња‘ (Матеј 24:12). Вероватно се слажеш с тим да је криминал постао гори него пре неколико година. Људима посвуда прети опасност да буду опљачкани, преварени или повређени.

Све ово показује да је Божје Краљевство близу. Библија каже: „Кад видите да се то збива, знајте да је Божје краљевство близу“ (Лука 21:31). Шта је Божје Краљевство? То је Божја небеска влада која ће на овој планети остварити Рај. Божје Краљевство ће заменити људске владавине (Данило 2:44).