Пређи на садржај

Пређи на садржај

1. ПРИЧА

Бог ствара небо и земљу

Бог ствара небо и земљу

Јехова Бог је наш Створитељ. Он је створио све што постоји, и оно што се види и оно што се не види. Пре него што је створио оно што се види, створио је много анђела. Да ли знаш ко су анђели? Анђели су особе сличне Јехови. Не можемо их видети, баш као што не можемо видети ни Бога. Први анђео ког је Јехова створио постао је његов помоћник. Тај анђео је помагао Јехови док је стварао звезде, планете и све остало. Једна од тих планета је земља, која је постала наш предиван дом.

Јехова је затим припремио нашу планету како би животиње и људи могли да живе на њој. Учинио је да сунчева светлост обасјава земљу. Створио је планине, мора и реке.

И шта је онда било? Онда је Јехова рекао: „Учинићу да никну трава и биљке и да израсте дрвеће.“ Тако је почело да расте разно воће, поврће и цвеће. Јехова је затим створио све врсте животиња — оне које лете, оне које пливају у води и оне које трче и скачу по земљи. Створио је мале животиње, као што су зечеви, а и оне велике, као што су слонови. Која је твоја омиљена животиња?

Затим је Јехова рекао првом анђелу ког је створио: „Хајде да направимо човека.“ Желели су да људи буду другачији од животиња, да могу да праве разне ствари, да говоре, да се смеју и да се моле. Хтели су да се људи брину о земљи и животињама. Да ли знаш како се звао први човек? Хајде да видимо.

„У почетку створи Бог небеса и земљу“ (Постанак 1:1)