Пређи на садржај

Пређи на садржај

102. ПРИЧА

Јован добија визије

Јован добија визије

Док је апостол Јован био заточен на острву Патмосу, Исус му је дао 16 визија о будућности. У тим визијама је било откривено да ће Божје име бити посвећено, да ће доћи његово Краљевство и да ће се његова воља вршити како на небу тако и на земљи.

Јован је у једној од тих визија видео Јехову како седи на свом величанственом престолу на небу, окружен са 24 старешине обучене у беле хаљине са златним крунама на глави. Око престола су севале муње и чули су се громови. Двадесет и четири старешине су пале пред Јеховом и поклониле му се. У једној другој визији видео је како велико мноштво људи из свих народа и језика служи Јехови. Јагње, које представља Исуса, брине о њима и води их на изворе вода живота. Нешто касније, у једној другој визији, видео је како Исус почиње да влада као Краљ на небу, заједно са 24 старешине. У следећој визији видео је како се Исус бори са змајем, то јест са Сатаном, и његовим демонима. Исус их је збацио с неба на земљу.

Јован је затим видео прелеп призор. Јагње је са 144 000 сувладара стајало на гори Сион. Видео је и једног анђела како лети око земље и говори људима да се боје Бога и да му дају славу.

У следећој визији видео је Армагедон. Током тог рата Исус је са својом војском уништио Сатанин зли свет. У последњој визији видео је да и на небу и на земљи влада савршен склад. Сатана и његово потомство потпуно су уништени. Сви на небу и на земљи славе Јеховино свето име и служе само њему.

„Ставићу непријатељство између тебе и жене и између твог потомства и њеног потомства. Оно ће ти главу здробити, а ти ћеш га у пету ранити“ (Постанак 3:15)