Пређи на садржај

Пређи на садржај

Предговор

Предговор

Драги читаоче,

„Пођи за мном“ (Јован 1:43). Овим речима Исус Христ нас позива да га следимо. Да ли се одазиваш на његов позив? Ако да, то ће имати велики утицај на твој живот. Зашто?

Јехова је послао на земљу свог јединорођеног Сина да положи живот као откупнину (Јован 3:16). Не само што је Исус положио живот за нас већ нам је показао и како да живимо. У свему је био беспрекоран и то је радовало срце његовог Оца. Исус нам је такође показао како да будемо слични његовом Оцу. Својим речима и делима савршено је приказао поступање, размишљање и вољу свог Оца (Јован 14:9).

Исус нам је ’оставио пример како да у свему идемо његовим стопама‘, наводи се у Библији (1. Петрова 2:21). Уколико желимо да се приближимо Јехови, да имамо заиста смисаон живот и останемо на путу живота, морамо у свему ићи Христовим стопама.

Да бисмо кренули тим путем, морамо се упознати са Исусовим животом на земљи. Зато опис Исуса који се налази у Библији завређује наше пажљиво изучавање. Размишљање о ономе што је Исус говорио и чинио као и о томе како га можемо речју и делом опонашати помоћи ће нам да јасније увидимо како га можемо следити.

Нека ти ова књига помогне да продубиш љубав према Исусу и Јехови. И нека те та љубав покрене да у свему идеш Исусовим стопама, тако да радујеш Јеховино срце сада и у сву вечност.

Издавачи