Пређи на садржај

Пређи на садржај

48. ПОГЛАВЉЕ

И ти можеш живети у Божјем новом свету испуњеном миром

И ти можеш живети у Божјем новом свету испуњеном миром

БОГ је Адама и Еву сместио у Еденски врт. Премда су били непослушни и на крају умрли, Бог је њиховом потомству, укључујући и нас данас, омогућио да заувек живи у Рају. Библија обећава: „Праведници ће држати земљу и довека у њој ће остати“ (Псалам 37:29).

Библија говори о ’новим небесима‘ и ’новој земљи‘ (Исаија 65:17; 2. Петрова 3:13). Садашња „небеса“ су у ствари данашње људске владавине, али „нова небеса“ ће сачињавати Исус Христ и они који ће владати с њим на небу. Како ће предивно бити када та нова небеса, то јест Божја праведна владавина мира буде владала над читавом планетом!

Али, шта је онда „нова земља“?— Нову земљу ће сачињавати добри људи који воле Јехову. Видиш, када се у Библији говори о „земљи“, понекад се мисли на људе који живе на њој, а не на саму земљу (Постање 11:1; Псалам 66:4; 96:1). Дакле, људи који ће сачињавати нову земљу живеће баш овде на овој планети.

Тада ће нестати данашњи свет злих људи. Вероватно се сећаш да су у Потопу Нојевих дана нестали зли људи. Тако ће, као што смо научили, и садашњи свет злих људи бити уништен у Армагедону. Хајде сада да видимо како ће после Армагедона изгледати живот у Божјем новом свету.

Да ли желиш заувек да живиш у Рају у Божјем новом свету испуњеном миром?— Ниједан доктор не може да нам помогне да вечно живимо. Ниједан лек не може да спречи да човек умре. Моћи ћемо заувек да живимо само ако се приближимо Богу, а Велики Учитељ нам је показао како то можемо учинити.

Хајде да узмемо наше Библије и отворимо 17. поглавље Јована, 3. стих. Ту читамо следеће речи Великог Учитеља: „Ово значи вечни живот, да усвајају спознање о теби, једином истинитом Богу, и о ономе кога си послао, Исусу Христу.“

Дакле, шта је Исус рекао да треба да радимо да бисмо заувек живели?— Најпре треба да стекнемо спознање о нашем небеском Оцу, Јехови, и такође о његовом Сину који је дао свој живот за нас. То значи да треба да проучавамо Библију. У томе нам помаже и ова књига, Учи од Великог Учитеља.

Али како ће нам учење о Јехови помоћи да заувек живимо?— Као што нам је сваки дан потребна храна, тако нам је и сваки дан потребно да учимо о Јехови. Библија каже: „Неће човек живети само од хлеба, него од сваке речи која излази из Јеховиних уста“ (Матеј 4:4).

Такође треба да стичемо спознање и о Исусу Христу, јер је Бог њега послао да откупи наше грехе. Библија каже: „Ни у коме другоме нема спасења.“ Она такође каже: „Ко исказује веру у Сина, има вечни живот“ (Дела апостолска 4:12; Јован 3:36). Шта значи да ’исказујемо веру‘ у Исуса?— То значи да стварно верујемо у Исуса и да смо свесни да без њега не бисмо могли добити вечни живот. Да ли верујемо у то?— Ако верујемо, онда ћемо и даље сваки дан учити од Великог Учитеља и радићемо оно што нам он каже.

Један добар начин да учимо од Великог Учитеља јесте тај да увек изнова читамо ову књигу и да гледамо све слике и размишљамо о њима. Пробај да одговориш на питања која се налазе испод тих слика. Такође, читај књигу с мамом или татом. Ако не живиш с родитељима, читај заједно с неком другом одраслом особом и с другом децом. Зар не би било лепо када би помогао другима да сазнају од Великог Учитеља шта треба да раде да би заувек живели у Божјем новом свету?—

Библија нам каже: „Свет пролази.“ Али затим објашњава како можемо заувек да живимо у Божјем новом свету. Она каже: „Онај ко врши Божју вољу остаје заувек“ (1. Јованова 2:17). Дакле, како онда можемо заувек да живимо у Божјем новом свету?— Тачно, тако што ћемо усвајати спознање о Јехови и о његовом драгом Сину, Исусу. Међутим, морамо и поступати по ономе што учимо. Нека ти проучавање ове књиге помогне у томе.